Supercar Challenge: Gamma Racing Day uitverkocht

Dit weekend zakken de teams en de rijders van de Supercar Challenge opnieuw af naar het TT Circuit Assen. Eerder deze maand stonden ze in het voorprogramma van de DTM in Assen, maar ook nu pronken ze op de knappe affiche van de Gamma Racing Day.

Elk jaar trekken doorgaans zo’n 100.000 racefans naar dit evenement, maar vanwege de COVID-19 pandemie worden er per dag maar maximaal 10.000 bezoekers toegelaten. De bezoekers moesten van tevoren een stoeltje op de tribune reserveren via een boekingssysteem, dit vanwege de strenge richtlijnen van het RIVM. Andere jaren werden de racefans gratis toegelaten om mee te kunnen genieten van dit evenement, maar doordat er nu kosten verbonden waren aan het registratiesysteem werd er aan elke toeschouwer 1€ gevraagd om deze kosten te dekken. Gelukkig bleek dit voor de organisatie en de vele fans geen belemmering om niet te komen, alle kaartjes zijn verkocht en de fans zullen allemaal aanwezig zijn!

GT&Prototypes

Drie schitterende en supersnelle Norma M20FC’s zullen opnieuw van de partij zijn, samen gaan ze de strijd aan met een Renault RS01, bestuurd door Harrie Kolen. Is het duo Alain Berg en Alex Cascatãu in hun grijze Norma de concurrentie opnieuw te snel af? Of zal Tim Joosen de winnaars van de vorige races tijdens de DTM het vuur aan de schenen leggen? De Duitser Dominique Dierkens maakt ook voor de eerste keer zijn intrede in het kampioenschap met zijn spectaculaire Revolution Car.

GT Divisie

Vorig jaar verdeelden Cor Euser in zijn Marc IIV8 en Max Weering in zijn Lamborghini Super Trofeo de zeges in de GT divisie. Beide rijders zijn ook deze keer weer van de partij, maar ook de Porsches van John De Wilde en Huub van Eijndhoven zullen meestrijden voor de overwinning. De prachtige BMW Z4 GT3 van Hein Koopman wil deze editie ook meestrijden voor een plaatst op het ereschavot, het beloofd dus een mooie strijd te worden in de GT divisie.

Supersport 1

Waar Dennis de Borst de afgelopen jaren met verschillende teamgenoten de Supersport 1 domineerde is dat dit seizoen vooralsnog niet het geval. De strijd in deze klasse is dermate spannend dat vooraf onmogelijk te zeggen valt wie er naar het podium zal racen. Bart Arendsen die op Zandvoort met het eremetaal ging lopen in zijn BMW 1 Serie GTR, kon tijdens het DTM weekend in Assen niet meestrijden voor het podium. Lorenzo van Riet en Dennins de Borst schreven de eerste race achter hun naam en voor de tweede race was het Luuk van Loon die verrassend zegevierde. 

Supersport 2

Berry van Elk maakt in de Supersport 2 zijn debuut in de BMW M2 Cup, voor seizoen 2021 wordt er een hele nieuwe BMW M2 Cup uit de startblokken geschoten. Het Duitse merk is in deze klasse erg aanwezig, ook Henk Tappel, Joop Arendsen en Frank Broersen rijden in achterwielaandrijver. Johan Hoogewerff in een Volvo S60 T5R en Berry Arendsen in een Seat Super Copa maken de SS2 startlijst compleet.

Sport divisie

Chris Voet en Bart van den Broeck moeten dit keer de strijd aangaan met een heel arsenaal Zilhouettes. Tijdens het DTM weekend waren er al een vijftal van deze snelle auto’s actief, dit keer op Assen zijn het er maar liefst negen. Estella van de Wiel die vorige keer te kampen kreeg met motorpech, heeft de Seat Cupra nu ingeruild voor een Golf 6 GTI. Ook haar teamgenoot heeft ze omgeruild, namelijk Jim Ringelberg. Maar ook Danny Wagtmans mogen we niet uit het oog verliezen, in eerdere races liet hij in zijn Ford Focus Silhouette zien hoe snel de wagen is, maar technische problemen hielden hem tot nu toe van de bovenste podiumtrede af. Zal het hem deze keer tijdens de Gamma Racing Day wel lukken?

Tijdschema Supercar Challenge      

Vrijdag 25 september

17:01-17:21    Qualifying 1 – 20 minuten

17:29-17:49    Qualifying 2 – 20 minuten

Zaterdag 26 september

14:00-15:05    Race 1 – 60 minuten + 1 ronde

Zondag 27 september

16:15-17:10    Race 2 – 50 minuten + 1 ronde

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!