Supercar Challenge: Huub van Eijndhoven claimt overwinning eerste race op Zandvoort

Huub van Eijndhoven wint de openingsmanche van de Supercar Challenge op Circuit Zandvoort. De Porsche-rijder kon profiteren van de problemen bij zijn rivalen, merkgenoot John De Wilde als ook de Lamborghini van Bob Herber kregen te maken met een lekke band. Er zat dus niets anders op voor de concurrenten van Van Eijndhoven dan binnen gaan voor nieuw rubber, waardoor hij onverwacht de overwinning in de schoot geworpen kreeg. Bart Arendsen was dan weer een maat te sterk in de Supersport 1-klasse met zijn BMW 1 serie GTR, René Steenmetz en Dennis de Borst vervolledigde het podium. In de Sport divisie ging de overwinning naar Mark Wieringa.

Bob Herber die vrijdag de pole wist te veroveren nam meteen de leiding in handen tijdens de start, gevolgd door John De Wilde en Huub van Eijndhoven. Herber weet langzaam weg te rijden met zijn Lamborghini van de rest van het deelnemersveld. Voor de tweede plaats wordt er een mooie strijd geleverd door de twee Porsche-rijders De Wilde en Van Eijndhoven.

Vooraan krijg De Wilde te maken met een lekke band, door deze problemen verliest hij kostbare tijd en kan Huub van Eijndhoven terug doorstoten naar de tweede plaats. Ook problemen voor Danny Wagtmans in de Sport divisie, die na een onjuiste pitstop een drive through straf moet ondergaan en terugzakt naar de vierde plaats in de klasse.

In de laatste 10 minuten van de race komt ook koploper Bob Herber in de problemen. Halverwege het circuit krijgt ook hij te maken met een lekke band en verliest zo kostbare tijd om in de pitlane te geraken. Zo ligt de weg voor Huub van Eijndhoven helemaal open om zijn eerste zege van het seizoen binnen te halen, De Wilde wordt tweede op bijna 14 seconden.

Bart Arendsen domineert in de Supersport 1-klasse en vergroot daarmee zijn voorsprong op René Steenmetz. Mark Wieringa wint de strijd in de Sport divisie voor Marcel van der Lyke en het Belgische duo Chris Voet en Bart van den Broeck.

De tweede race van de Zandvoort Superprix staat voor morgen op het programma om 15.05 uur, wederom een race over 60 minuten.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...

Lynk & Co Cyan Racing onthult kleurstelling en nummers TCR World Tour 2023

Lynk & Co Cyan Racing heeft zijn livery en racenummers onthuld voor het eerste TCR World Tour seizoen waarin het team vier nieuwe generatie...
error: Content is protected !!