Supercar Challenge: Laurens de Wit en Fabian Schoonhoven winnen op Zolder

Laurens de Wit en Fabian Schoonhoven hebben de eerste Supercar Challenge-wedstrijd op Circuit Zolder gewonnen. Zij eindigden als eerste, gevolgd door Maik Broeren, die tweede werd, mede dankzij een drive-through straf voor het duo vader en zoon Van Loon, die uiteindelijk de derde podiumplaats behaalden.

Sport Divisie

In de Sport divisie ging de strijd voornamelijk tussen Rob Nieman en de Belgische equipe Chris Voet en Bart van den Broeck. Uiteindelijk wisten Voet en Van den Broeck de race te winnen, terwijl Richard Meester de derde podiumplaats veroverde.

Supercar Challenge 2024
Supercar Challenge 2024

Race

Tijdens de race nam het team De Wit/Schoonhoven direct de leiding in de Supersport divisie, terwijl Berry van Elk de tweede plaats overnam van het duo Van Loon. Rob Nieman had de beste start in de Sport divisie, maar moest later de Belgische equipe Voet/Van den Broeck voor zich dulden. Equipe Hassan en Mounir Arreflag viel uit met technische problemen.

Na de verplichte pitstops in de Supersport divisie behield het team De Wit/Schoonhoven de leiding, gevolgd door Maik Broersen en het duo Van Loon, ondanks een drive-through straf voor een incorrecte pitstop. Berry van Elk verloor veel tijd bij zijn pitstop en door een fout in de Boutsen chicane.

Supercar Challenge 2024
Berry van Elk

In de Sport divisie leidde Voet/Van den Broeck de race na de pitstops en won uiteindelijk hun thuiswedstrijd. Rob Nieman eindigde als tweede en Richard Meester werd derde. Het team De Wit/Schoonhoven won de Supersport divisie, gevolgd door Maik Broersen en het team Van Loon.

Foto’s met dank aan ©Frank Franssens!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!