SUPERCAR CHALLENGE: MARCEL VAN DE MAAT STOPT MET BS-RACING TEAM

Het seizoen 2021 kwam vorig jaar oktober met een prachtig weekend op het TT Circuit tot zijn einde. Afgelopen periode, na de Finale Races, heeft Marcel nagedacht over hoe 2022 er voor het BS-Racing Team uit zou kunnen zien. Alle scenario’s zijn zorgvuldig overwogen, waarbij hij het hele team vroegtijdig heeft betrokken om zo alle (nieuwe) mogelijkheden af te wegen.

Marcel: “Eind 2019 leek de toekomst voor het team en haar Business Club er geweldig (zeer stabiel en met een goede continuïteit voor meerdere jaren) uit te zien. De Business Club had dit jaar een mooie groei doorgemaakt, de prestaties waren naar wens, het team liep fantastisch en het budget was toereikend voor onze plannen. Met een positief toekomstbeeld van 3 tot 5 jaar leek er geen vuiltje aan de lucht. Tot het Coronavirus de kop op stak.

Eén week voor de teampresentatie van seizoen 2020 gingen wij in lockdown en een zeer moeilijk en onzeker jaar volgde. Er was grote onzekerheid aangaande o.a. de mogelijkheden betreft samenkomsten van de Business Club, races die uitgesteld of geannuleerd moesten worden, gastenontvangst, budget, etc., etc.. Dit was een zeer lastige tijd om het team en de Business Club te runnen. Qua prestaties kende het team gelukkig mooie races en de teamspirit en het enthousiasme werd er niet minder om.

Vervolgens werd, ondanks continue hoop op beter, de situatie in 2021 niet anders. Voor wat betreft de Business Club en het budget was dit seizoen zelfs nog onzekerder en moeilijker. Het gat in het budget werd alleen maar groter. Ondanks deze situatie gaf het team geen krimp en hadden wij qua wedstrijden en teamspirit een fantastisch jaar. Ik ben óf op een 1e of 2e positie uitgevallen, óf ik won als we de wedstrijd uitreden. Dat was natuurlijk geweldig en maakte, naast de enorme uitdagingen (waar we buiten de races om mee te maken hadden), veel goed. Het zou zelfs kansen kunnen bieden om in 2022 voor het eerst voor het kampioenschap te gaan.

De huidige situatie zie ik echter in 2022 nog niet veel veranderen en het is een te grote opdracht geworden om nog een jaar zo door te gaan. Daarom heb ik het zeer moeilijke besluit genomen om te stoppen met het runnen van het team en haar Business Club. Daarmee komt er een einde aan het team en haar Business Club in deze hoedanigheid. Het is niet gezegd dat ik volledig stop met racen, maar wel met het team. Wat de toekomst qua racen zal geven gaan wij zien. Daar ben ik nu nog niet mee bezig.

Wij zijn natuurlijk een klein bedrijfje waar je vrijwel iedere dag mee bezig bent, maar wij zijn samen veel meer dan dat. Een geweldig team van vrijwilligers, die met zeer veel enthousiasme en respect met elkaar omgaan en veel van elkaar leren en hebben geleerd. Het team staat altijd voor elkaar klaar en realiseert samen de doelen die ze gesteld hebben. Op de band en samenwerking die wij met het team hebben zou menig bedrijf jaloers zijn. Het is een familie geworden en dat zal nooit veranderen!

Wij willen het beëindigen van dit tijdperk met u op een mooi moment afsluiten. Zodra de situatie het toelaat, zullen wij een receptie houden om de Business Club een laatste keer tezamen te brengen. Het is immers het beëindigen van een geweldig tijdperk waarin veel herinneringen en vriendschappen zijn ontstaan. Wij kunnen samen terugblikken op een geweldige historie van 15 jaar.

Jullie begrijpen dat dit een erg heftig besluit is. De manier waarop het nieuws ontvangen wordt en de steun en begrip van iedereen is fantastisch en enorm helpend. Geweldig! Ik ben ongelofelijk dankbaar voor het bijzondere wat wij al deze jaren samen hebben mogen doen en mogen meemaken. Dit is iets unieks! Dankbaar voor het feit dat wij vele mensen hebben mogen laten genieten van mooie races, mooie dagen en mooie weekenden. Uiterst dankbaar ben ik voor onze fantastische teamleden en de uitzonderlijke steun van mijn ouders.

Grote dank voor uw support en alles wat wij gezamenlijk hebben gerealiseerd en mochten meemaken.

Met sportieve groet,

Marcel van de Maat.
BS-Racing Team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!