Supercar Challenge: Opnieuw winst voor Alain Berg en Alex Cascatãu in race 1

Opnieuw ging de strijd om de zege in de Supercar Challenge tussen twee proto’s, namelijk de Norma’s van Alain Berg en Alex Cascatãu versus Tim Joosen Deldiche Racing. Uiteindelijk won het eerstgenoemde duo voor onze landgenoot Joosen en Max Weering met zijn Lamborghini Super Trofeo.

De start verloopt vlekkeloos en Max Weering lijkt als eerste de Haarbocht in te gaan, maar dat was buiten de snelle Norma van onze landgenoot gerekend, hij duikt uiteindelijk als eerste de bocht in gevolgd door Alian Berg. Weering kan toch de derde positie innemen voor Cor Euser, John de Wilde, Huub van Eijndhoven, Dominik Dierkens en Hein Koopman.

Dominik Dierkens zorgt na goed een kwartier racen voor de eerste safety car procedure, waardoor het hele deelnemersveld weer volledig bij elkaar kan aansluiten. Zijn Revolution wordt uit het grind gesleept en de herstart volgt snel. Niet veel later gaat het opnieuw mis, dit keer tussen een aantal strijdende deelnemers in Ossenbroeken. Marcel van de Maat deelt een klein tikje uit aan de nieuwe Golf van Estella van de Wiel, waarbij zij net als Ruud Olij, het grootste slachtoffer zijn. Olij moet zijn BMW aan de kant zetten terwijl de Golf strompelend de pits bereikt. Marcel van de Maat zal niet veel later een drive through straf krijgen vanwege het incident met Van de Wiel en Olij.

Cor Euser

Bijna halfweg gaat de pitlane open, de meeste wagens kiezen ervoor om onmiddellijk binnen te komen en eventueel een rijderswissel door te voeren. 

In de kopgroep blijven Tim Joosen en Alain Berg verder rijden, beide rijders worden echter bestraft met 30 seconden vanwege het inhalen onder een gele vlag situatie. Marcel van de Maat ondergaat zijn drive through straf, maar krijgt er nog eens 30 seconden straf bij vanwege het uitrijden van de pitstraat over de witte lijn.

In de GT klasse heeft Max Weering met de Lamborghini Super Trofeo een mooie voorsprong van ruim 7 seconden op Cor Euser en zijn Marc II V8. Achter Euser is er een spannend duel aan de gang tussen de twee Porsches 991 van Huub van Eijndhoven en een aandringende John De Wilde. 

John De Wilde

Helemaal vooraan wisselen de twee Norma’s van positie. Alex Cascatãu neemt de leiding over van Tim Joosen omdat zijn pitstop wat minder snel verliep. Beide rijders krijgen dus ook nog een tijdstraf van 30 seconde achteraf, maar dat vormt geen probleem voor hun eindpositie omdat ze derde man Max Weering op een ronde wisten te zetten. 

Berry van Elk met de BMW M2 CS wint in Supersport 2 ondanks een tijdstraf van 10 seconden vanwege de track limits. Zijn achtervolgers, Henk Tappel-Harold Wisselink, hadden teveel technische problemen aan hun BMW E90 en konden geen aanspraak maken voor de klasse overwinning.

Equipe Alain Berg-Alex Cascatãu zijn de overall winnaars van vandaag en natuurlijk ook snelste in hun prototype klasse. Bij de GT’s was er niemand opgewassen tegen de dominantie van Max Weering, die wint voor Cor Euser en John De Wilde. In de Supersport 1 was Bart Arendsen veel te snel voor equipe Gräper-Zumbrink en equipe Borst-Van Riet, die net te kort kwam om de tweede plaats te pakken. In de Supersport 1 is het Berry van Elk die bij het debuut van de BMW M2 CS gelijk wint. In de Sport divisie gaat de Zilhouette show gewoon door, met winnaar Max Tubben voor equipe Hoekstra-De Jong en vader en zoon Blaak.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Spa 12H: CP Racing wint zijn laatste race, Red Ant Racing pakt 1 en 2 in de 992-klasse

CP Racing behaalde een glansrijke overwinning in hun laatste optreden tijdens de 12 uren van Spa, terwijl Red Ant Racing de 992-klasse domineerde door...

Spa 12H: Herberth Motorsport bovenaan op zaterdag, Red Ant Racing 1 en 2 in de 992-klasse

In het eerste deel van de Hankook 12H Spa-Francorchamps, gehouden onder uitdagende weersomstandigheden met hagel, sneeuw, wisselende neerslag en zelfs zon, heeft Herberth Motorsport...

DTM Track Safari ook in 2024

De ultieme motorsportervaring wacht op je: de DTM Track Safari belooft een onvergetelijke belevenis. Voor twee ronden word je meegenomen over het circuit in...
error: Content is protected !!