Supercar Challenge: Race gestopt na crash van MP Motorsport, equipe Piessens-De Jonghe winnen voor Deldiche Racing

Bij de start van de eerste race lag het circuit er nog kletsnat bij, de GT’s van Nicky Catsburg en Cor Euser konden in het begin van de wedstrijd voordeel doen op de prototypes. Maar naarmate het asfalt terug opdroogde werden de rollen terug omgekeerd. Vooral Tom Boonen kwam met zijn Deldiche Norma opzetten en nam de leiding over. Wanneer halverwege de pitwindow openging en Alain Berg de grindbak opzocht met als gevolg een full course yellow, werden de kaarten weer stevig door elkaar geschud. Maar toen Mercedes-rijder Henk de Jong op het laatste rechte stuk voor de chicane van het asfalt ging, en volop in de bandenmuur ging, werd de race stilgelegd. Gelukkig kon de de MP Motorsport rijder ongedeerd uitstappen, het duo Piessens-De Jonghe werd algemeen winnaar, Max Tubben werd in de BMW Z4 GT Silhouette eerste bij de GT’s nadat Bob Herber achteraf gestraft werd met 30 seconden vanwege een te korte pitstop. 

Net voor de eerste wedstrijd van het weekend gingen de hemelsluizen nog even helemaal open boven het TT circuit van Assen. De teams kregen nog de kans om regenbanden te leggen voor de start van de wedstrijd. Nicky Catsburg en Cor Euser waren meteen goed weg bij de start en lieten de prototypes achter, de eerste Norma van Tom Boonen kon aansluiting vinden op 10 seconden afstand. Luc de Cock was ondertussen teruggezakt naar de achtste positie. Dennis de Borst nam de leiding in de Supersport 1 divisie voor Bart Arendsen en Benjamin van den Berg. In Supersport 2 was het Jerome Greenhalgh met de Radical SR1 die de kop nam net als Pieter de Jong in de Sport divisie.

Bart Arendsen

Onze landgenoten in de Deldiche Norma’s hadden ervoor gekozen om de wedstrijd te starten op slicks. Daardoor kwamen ze in het begin wat snelheid te kort op een kletsnatte baan, maar wanneer de rijlijn langzaam opdroogde, moesten Nicky Catsburg en Cor Euser als eerste de duimen leggen tegen Tom Boonen. Ook de vierde Norma in het veld van Alan Berg komt sterk opzetten en baande zich een weg door de GT’s naar een vierde plaats algemeen. Favoriet Catsburg bleef verder wegzakken in het peloton door de regenbanden op het droge asfalt. In de Supersport 1 divisie had Bart Arendsen met de BMW 1 Serie GTR de Hyundai i30N van De Borst inmiddels doorverwezen naar de tweede plaats.

MARCEL VAN de Maat

De Norma van Alain Berg raakte van de baan in de Veenslang en kwam muurvast in het grind te staan, met een full course yellow tot gevolg. Ondertussen moest Boonen de leiding van de wedstrijd overlaten aan zijn teamgenoot Sam de Jonghe, die het stuur had overgenomen van Thomas Piessens. Op de derde plaats kreeg Bob Herber het lastig met de veel snellere Luc de Cock, maar de moeite was voor niets na een straf voor de Lamborghini-coureur voor een te korte pitstop. Nick Catsburg had na de pitstop ook slicks gekregen en lag als tweede GT op een vijfde plaats.

Nick Catsburg

Met drievierde wedstrijd op de klok ging de Mercedes AMG GT3 van Henk de Jong er heel hard af, tussen de snelle Ramshoek en de GT chicane raakte de coureur de bandenstapels. Gelukkig kwam de rijder snel ongedeerd uit de wagen.

Henk de Jong

Na een korte safetycarperiode werd de race met een rode vlag stop gezet, de bandenstapels en vangrails waren veel te zwaar beschadigd om veilig te kunnen verder racen.

Bob Herber

Na de wedstrijd werden heel wat tijdstraffen toegekend waardoor de uitslag grondig diende gewijzigd te worden. Het algemeen podium kleurde volledig Belgisch, de piloten van Deldiche Racing hadden beslag gelegd op de volledige top-drie. Max Tubben ging Nicky Catsburg en Daan Meijer voor bij de GT’s. In de Supersport 1 divisie ging de winst naar Marcel van de Maat met zijn BMW E46 M3 GTR. Vader en zoon Greenhalgh zegevierden in de Supersport 2 met hun Radical SR1. Jan Berry Drenth nam de Sport divisie voor zijn rekening met een Zilhouette.

Tom Boonen
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!