Supercar Challenge telt zeven raceweekenden in 2021!

Helaas verliep het seizoen 2020 voor de Supercar Challenge anders dan verwacht. Al in maart werd bekend dat de testdag niet doorging en naarmate de weken verstreken vielen steeds meer evenementen af of moesten deze worden verplaatst. Het werd en lang voorjaar en begin van de zomer. Maar in augustus was het eindelijk zover en konden er toch tot aan oktober vier raceweekenden afgewerkt worden.

En nu is het tijd om vooruit te kijken. Zo hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de kalender van 2021. Met uiteraard “fingers crossed” dat we volgend jaar zoveel mogelijk terug kunnen naar het oude normaal.

Op de kalender van 2021 staan wederom weer 7 evenementen. Gestart wordt er in april op circuit Zandvoort. Daarna in mei wordt er gereden op het circuit van Hockenheim in Duitsland.

Het circuit waar de Supercar Challenge voor het laatst in 2011 heeft gereden. Daar ook gemengde gevoelens aan overhield, want het was de Mosler van Berry van Elk die volledig in brand vloog en helaas niet meer te redden was. 

Na de races in Duitsland zien we de bekende circuits terug als Spa Francorchamps(2x) en Circuit Zolder (beide in België). De Supercar Challenge mag dan ook weer het publiek vermaken tijdens de Gamma Racing Day op TT Circuit Assen in augustus en sluit op dit circuit het seizoen ook af in oktober tijdens de Hankook Finale Races.

De meeste evenementen (met uitzondering van Hockenheim) worden georganiseerd samen met de Ford Fiesta Sprint Cup, Mazda MX-5 Cup en de nieuwe BMW M2 Cup. Ideaal voor teams die meerdere auto’s hebben in diverse raceklassen.

Kalender seizoen 2021 Supercar Challenge:

9-10-11 april                    Openingsraces – Circuit Zandvoort (NL)

21-22-23 mei                   Creventic 12H – Hockenheim (DE)

4-5-6 juni                         Spa Euro Races – Spa-Francorchamps (BE)

9-10-11 juli                        Superprix – Circuit Zolder (BE)

6-7-8 augustus               Gamma Racing Day – TT Circuit Assen (NL)

15-16-17 oktober            Racing Festival – Spa-Francorchamps (BE)

29-30-31 oktober           Hankook Finale Races – TT Circuit Assen (NL)

Op 13 november 2021 wordt er op Circuit Zolder de Zolder Race Promotion Night georganiseerd. Dit evenement is tevens open voor inschrijvingen van rijders uit de Supercar Challenge.

Bron: Supercar Challenge

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!