De tweede Supercar Challenge race van het weekend werd andermaal gewonnen door Bob Herber. Ook deze keer moest Hein Koopman (BMW Z4 GT3) genoegen nemen met het zilver voor het duo Berg-Cascatau (Radical SR3 RSX). Door de schrale zeewind, hevige regenbuien en koude temperaturen was het voor de meeste GT’s bijzonder lastig om alle paardenkracht over te brengen op het natte asfalt. 

Herber mocht ook deze keer vanop de pole vertrekken, maar net als gisteren worstelde hij met het vermogen van de Lamborghini op het natte wegdek. Dennis de Borst pakt meteen de leiding in handen met zijn Hyundai i30N TCR voor de Radical van Alain Berg. Max Veels neemt de derde positie voor zijn rekening met zijn Leon Cupra voor Oscar Gräper in dezelfde wagen. Herber heeft de grootste moeite om zijn Lamborghini op het natte asfalt te houden en moet voorlopig plaatsnemen op de vijfde stek.

Serge Huffmeijer – Circuit Zandvoort 2020

Het duurt niet lang of Alain Berg neemt de leiding over van Dennis de Borst, ook Max Veels en Oscar Gräper passeren niet veel later de Hyundai. Ondertussen krijgt Bob Herber ronde na ronde meer grip met zijn Lamborghini en maakt zo de achterstaand op koploper Berg stilaan goed. De Hyundai van Dennis de Borst blijft terrein verliezen en moet zowel Jonas de Kimpe (VW Golf) als Bart Arendsen (BMW 1 Serie GTR) voor zich dulden. 

Herber neemt na 25 minuten eindelijk de leiding over van de Radical SR3, in de Supersport 1 neemt Bart Arendsen de koppositie over van Max Veels. Halfweg de wedstrijd is het tijd voor de verplichte pitstops, rijderwissels en de extra succes seconden voor enkele deelnemers. 

Berg-Cascatau 2020

Marcel van de Maat (BMW E46 GTR) herpakt zich na de pitstop en weet door te stoten naar een tweede plaats in de klasse voor René Steenmetz. Alain Berg heeft ondertussen het stuur doorgegeven aan Alex Cascatãu, hij brengt de Radical op zeer kort tijd van de zesde naar de derde plaats algemeen.

Bart Arendsen – BMW 1 Serie GTR

Bob Herber pakt uiteindelijk als eerste de zwart-wit geblokte voor Hein Koopman en Alex Cascatãu. In de Supersport 1 divisie gaat de winst naar Bart Arendsen, Marcel van de Maat werd tweede met amper 0,044 seconden te kort aan de finishlijn. Equipe De Borst-Lorenzo van Riet nemen het brons voor hun rekening in deze klasse. 

Dennis de Borst – Lorenzo van Riet 2020

Het duo Coronel-Uljee (BMW240i) claimen de overwinning in de Supersport 2, gevolgd door Jan Jaap van Roon (BMW240i). In de Sport divisie wint Mark Wieringa (Zilhouette), voor de Belgische equipe Voet-Van den Broeck (Peugeot RCZ Cup) en David Emaar (Zilhouette).