Supercar Challenge: Winst voor Tim Joosen in tweede race tijdens Gamma Racing Day

Ook voor race 2 was het opnieuw een strijd tussen de twee Norma’s tijdens de Supercar Challenge in Assen, Tim Joosen Deldiche Racing versus Alain Berg en Alex Cascatãu. Maar deze keer kon onze landgenoot Joosen wel de buit binnenhalen en eindelijk plaatsnemen op het allerhoogste ereschavot.

Beide proto’s vormde samen de eerste lijn op de startgrid, Berg kon starten vanop de beste positie maar kwam niet zo goed weg bij de rollende start en zag Tim Joosen, Max Weering (Lamborghini) en Cor Euser (Marc II V8) aan hem passeren. Maar nog voor de Strubbenbocht zat de Luxemburger opnieuw in het goede ritme en kon beide GT wagens opnieuw inhalen. 

Met goed 25 minuten op de klok gaat de pitlane open voor de verplichte pitstops en het doorstaan van de eventuele extra successeconden en tijdstraffen. Voor Ruud Olij is de verplichte pistop ook meteen het einde van de race, zijn BMW E92 heeft technische problemen aan het linker achterwiel. Vanwege de eerder behaalde successen moet Cascatãu vijf seconden langer in de pits staan bij de rijderswissel voordat de Roemeen zijn stint mag beginnen. Ook de in de eerste race onverslaanbare Max Weering in de GT divisie moet wat extra successeconden langer blijven stilstaan, wellicht dat Cor Euser daar gebruik van kan maken. Ook in de Supersport divisie kunnen Henri Zumbrink en teamgenoot Oscar Gräper met hun Leon Cupra profiteren omdat de concurrentie langer in de pitstraat moeten wachten vooraleer ze terug de baan op mogen.

Max Weering

In de GT divisie wordt er een spannende duel uitgevochten tussen Cor Euser en Max Weering, beide rijders wisselen regelmatig van positie. Bumper aan bumper strijden deze twee giganten om de leiding in hun klasse. Maar niet veel later krijgt Euser een tijdstraf van 30 seconden opgelegd omwille van een te korte pitstop.

Uiteindelijk wint Tim Joosen de wedstrijd voor het duo Berg-Cascatãu, Max Weering komt als derde en eerste GT over de streep net voor Cor Euser. De laatste podiumplaats bij de GT’s is voor John de Wilde, Hein Koopman kwam net een fractie te kort met zijn fraaie BMW Z4 GT3 en mist dus net het GT-podium.

Gräper-Zumbrink kunnen eindelijk hun lang gekoesterde overwinning binnen halen in de Supersport 1 divisie. Zes seconden later komt Bart Arendsen als tweede over de streep net voor de equipe van Dennis de Borst en Lorenzo van Riet.

Hein Koopman

In de Supersport 2 divisie gaat de overwinning naar Berry van Elk met zijn BMW M2, Johan Hoogewerff verliest in de laatste fase van de wedstrijd alsnog het eremetaal met zijn Volvo.

Het hele podium in de Sport klasse wordt volledig gevuld met Zilhouette coureurs. Max Tubben pakt de overwinning met één seconde verschil op het duo Hoekstra-De Jong, Jan Berry Drenth maakt het podium compleet.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!