Supercar Challenge zorgt voor spektakel tijdens Jack’s Racing Day 

De weersomstandigheden op TT Circuit Assen waren allerminst zomers, maar dat belette 45.000 toeschouwers, het maximale aantal dat was toegestaan, niet om naar Jack’s Racing Day te komen. Daarin werden zij niet teleurgesteld, want met name de Supercar Challenge schotelde het publiek twee fantastische races voor waarin men ogen te kort kwam om al het spektakel op de baan te volgen.

GT & Prototypes

De drie Norma’s van Deldiche Racing waren ook op Assen de te kloppen bolides. Equipe Alain Berg en Alex Cascatau deed er alles aan wat ze konden, maar het lukte hen niet het podium te halen en ze zagen in beide races equipe Thomas Piessens en Sam de Jonghe als eerste over de finish komen.

Marcel van de Maat

Supersport 1

Marcel van de Maat nam met twee overwinningen revanche na zijn teleurstellende optreden op circuit Zolder. Maar de lachende tweede in beide races was equipe Dennis de Borst en Stan van Oord, want met een tweede plek in beide races deden ze uitstekende zaken voor het klassement. Zij leverden met name in de eerste race een mooi gevecht met hun titelconcurrenten Robert en Benjamin van den Berg, die helaas in de tweede race uitvielen.

Robin en Jerome Greenhalgh

Supersport 2

Robin en Jerome Greenhalgh waren in beide races in hun Radical SR1 te sterk voor het gelegenheidsduo Cees Lubbers en Ricardo van der Ende in de BMW E36 GTR.

Chris Voet en Bart van den Broeck

Sport

Mark Wieringa stuurde zijn Zilhouette in de eerste race soeverein naar de zege, maar kon dat in de tweede race niet herhalen omdat zijn linker achterwiel afbrak. De tweede race werd gewonnen door de Belgische equipe Chris Voet en Bart van den Broeck, die in verband met de Corona-maatregelen de kwalificatie op vrijdag niet konden rijden, maar ondanks de laatste startplek toch het hele veld in de Sportklasse wist te passeren.

Max Tubben

Het zesde evenement van dit seizoen is opnieuw op TT Circuit Assen, dit keer tijdens het DTM raceweekend. Van 17 tot en met 19 september komen alle divisies in actie.

Een uitgebreid filmverslag van Jack’s Racing Day op Assen wordt uitgezonden op RTL7. De uitzending is op zondag 19 september van 14.00 tot 14.30 uur, de herhaling is op zaterdag 25 september op dezelfde tijd.

Thomas Piessens en Sam de Jonghe

Volledig verslag van de wedstrijd zijn te vinden via de volgende links:

Race 1: klik hier

Race 2: klik hier

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!