Sven van Laere wil volgend jaar heel seizoen Mazda MX-5 rijden

Het Covid-19 virus gooide voor Sven van Laere roet in het eten voor wat betreft de racekalender die hij zichzelf had voorgespiegeld. Ineens was in 2020, zoals voor bijna iedereen natuurlijk, alles anders. In plaats van deelname aan de Belcar kwam de Belg terecht bij zijn voormalig engineer Marcel Dekker om deel te nemen aan enkele Mazda MX-5 wedstrijden.

Meer dan veldvulling

“Ik zou eigenlijk dit jaar met Marc Goosens gaan rijden in de Belcar, maar toen dat dor Corona veranderde heb ik uiteindelijk gekozen voor de Porsche Sprint Challenge Benelux en wat wedstrijden in de Mazda MX-5 Cup,” vertelt Sven van Laere over zijn ongeplande switch. Doordat de wedstrijden van beide cups soms samenvallen kan Van Laere niet alle wedstrijden meedoen, maar races die hij rijdt wil hij meer zijn dan alleen veldvulling.

Laat debuut

Sven van Laere is een echte routinier die kan terugkijken op een mooie loopbaan in de autosport. Reed in diverse verschillende kampioenschappen en met grote diversiteit als het gaat om de racewagens waar hij achter het stuur zat. “Ik ben eigenlijk best laat begonnen met autosport,” vertelt de 47-jarige Van Laere over zijn carrière. “Ik maakte op mijn 24e, in 1997, mijn debuut in de Formule Ford. Christian Albers reed daar toen ook in. Een jaar later ging ik naar de Megane Cup en diverse andere merkencups, Belcar, Supercar Challenge. Ook endurance, zoals de 24 uren van Zolder die ik echt heel vaak heb gereden. Een prachtig evenement dat ik in 2019 ook nog eens op mijn naam mocht schrijven. In 2017 was ik de laatste kampioen in de Renault Clio Cup bij Bas Koeten Racing, waar Marcel Dekker engineer was. Zo heb ik Marcel leren kennen.”

Eerste kennismaking

Van het een kwam dus het ander en Sven van Laere ging gretig in op de uitnodiging van Marcel Dekker om tijdens het DTM weekend achter het stuur van een wit-groene Mazda MX-5 uit de stal van Dekker Racing te kruipen. “Ik heb zoveel plezier gehad dat weekend,” blikt Van Laere terug op zijn kennismaking met de Japanse sportwagen. “Wat is dat een geweldige auto om mee te rijden zeg. Dat concept zit echt goed in elkaar, dat heeft de organisatie prachtig gedaan. We rijden met zeven gentlemen in een aparte klasse en dat is zo leuk, die onderlinge strijd. En bij Dekker Racing voel ik me echt thuis, een geweldig team mensen bij elkaar.”

Super geregeld

Voor Sven van Laere is een weekend Mazda MX-5 Cup en de Supercar Challenge een echt familie uitje. “Ik ben doordeweeks druk met mijn eigen bedrijf, Anecars. We doen logistiek en trading van overstocks van fabrikanten en dat sluit mooi aan bij de weekenden van V-Max Racing Management. We zijn namelijk actief in de automotive branche en kunnen zo onze vips goed ontvangen. De catering en alles er omheen is gewoon super geregeld, dat is ook weer goede reclame voor mijn bedrijf. Maar voor mijn gezin, ik heb twee fantastische zoons van acht en elf, is het met z’n viertjes ook echt genieten van de sfeer. Het totaalplaatje is echt value for the money.”

Volgend jaar volle bak erbij

“Helaas ben ik er op Zandvoort niet bij,” merkt Sven van Laere op. “Het matcht niet met de kalender van de Porsches en dat vind ik best wel jammer, ik was er graag bij geweest. Maar ik denk dat ik volgend jaar een volledig seizoen in de Mazda MX-5 Cup ga rijden. De sfeer is me prima bevallen, maar ook het respect voor elkaar spreekt me zeker aan. Er wordt hard, maar fair gestreden. Op dit moment merk ik dat ik nog wat ervaring met de auto tekort kom en dat er zeker nog meer in zit. Veel anderen in de klassen rijden er al wat langer en dat zie je. Maar in mijn tweede weekend op Assen ging het al beter en was mijn kwalificatietijd prima, al is het voor mij nog niet zoals ik het zou willen. Maar ach, het waren leuke dagen en daar ging het mij in de eerste plaats om. Volgend jaar gaan we dus waarschijnlijk het hele seizoen rijden en dan wil ik er toch wel goed bij zitten. Maar nu eerst genieten, dat is zeker zo belangrijk.”

Mazda MX-5 Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!