TAC Rally: Gilles Pyck favoriet met de Renault Clio Rally4

Met de TAC Rally wordt op zaterdag 9 april de derde wedstrijd van het Junior Belgian Rally Championship verreden. De Clio Trophy Belgium opent in Tielt ook zijn seizoen, waardoor het startveld goed gevuld is bij de jongeren. De favoriet is trouwens geen onbekende van de Clio Trophy, want de Clio-kampioen van vorig seizoen start als favoriet in deze manche van het Junior BRC. 

Na twee opeenvolgende overwinningen in het Junior BRC, heeft Tom Rensonnet beslist een wedstrijd over te slaan, net zoals Charles Munster. Daardoor start Gilles Pyck zaterdag in Tielt meteen als favoriet, ook al zal de Clio-kampioen debuteren met de Clio Rally4 van team PTR. Met drie seizoenen in het Junior BRC op de teller, heeft de Renault-piloot uit Poperinge alvast voldoende ervaring om meteen voor de zege te strijden.

In Rally4 neemt hij het op tegen Jonas Dewilde, voorlopig tweede in het Junior BRC met zijn Peugeot 208, en Maxim Decock, die zijn Opel Corsa in stelling brengt. 

In Tielt gaat ook de Clio Trophy Belgium van start, wat betekent dat nog eens 7 jongeren aan de start komen met een Renault Clio Rally5. Vorig seizoen hebben ze al bewezen zich te kunnen mengen tussen de Rally4’s. Daarvoor kijken we vooral naar Benoit Verlinde, die vorig jaar met Pyck in strijd was voor de titel. Ook de Deen Casper Nielsen, die voor de eerste keer met de Clio start, is een te duchten concurrent. Pierre-Manuel Brasseur wil in zijn tweede seizoen het tempo verhogen, net als Thibaut Vandeputte. 

Lander Dhaene heeft zich goed voorbereid op zijn eerste wedstrijd in de Clio Trophy. Ook Nikolai Bruyneel, de zoon van voormalig TAC Rally winnaar Dominique, zal zijn debuut maken in de Clio Trophy. Clémentine Benoit heeft ook gekozen voor een Renault Clio Rally 5.

En een volledig damesteam zal het bovendien opnemen tegen dit mannelijk geweld. Camille Mazuin, genavigeerd door Justine Demeestere, zal haar kansen verdedigen in de kleuren van het RACB National Team.

Kortom, het wordt een boeiende strijd tussen de jongeren in de TAC Rally. 

Klassement Junior BRC (na 2/10 wedstrijden): 1. T. Rensonnet 72 punten; 2. J. Dewilde 33; 3. Ch. Munster (L) 18; 4. M. Dalsager (DK) 15; 5. M. Decock 13

Bron: BRC

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!