TAC Rally: Gilles Pyck favoriet met de Renault Clio Rally4

Met de TAC Rally wordt op zaterdag 9 april de derde wedstrijd van het Junior Belgian Rally Championship verreden. De Clio Trophy Belgium opent in Tielt ook zijn seizoen, waardoor het startveld goed gevuld is bij de jongeren. De favoriet is trouwens geen onbekende van de Clio Trophy, want de Clio-kampioen van vorig seizoen start als favoriet in deze manche van het Junior BRC. 

Na twee opeenvolgende overwinningen in het Junior BRC, heeft Tom Rensonnet beslist een wedstrijd over te slaan, net zoals Charles Munster. Daardoor start Gilles Pyck zaterdag in Tielt meteen als favoriet, ook al zal de Clio-kampioen debuteren met de Clio Rally4 van team PTR. Met drie seizoenen in het Junior BRC op de teller, heeft de Renault-piloot uit Poperinge alvast voldoende ervaring om meteen voor de zege te strijden.

In Rally4 neemt hij het op tegen Jonas Dewilde, voorlopig tweede in het Junior BRC met zijn Peugeot 208, en Maxim Decock, die zijn Opel Corsa in stelling brengt. 

In Tielt gaat ook de Clio Trophy Belgium van start, wat betekent dat nog eens 7 jongeren aan de start komen met een Renault Clio Rally5. Vorig seizoen hebben ze al bewezen zich te kunnen mengen tussen de Rally4’s. Daarvoor kijken we vooral naar Benoit Verlinde, die vorig jaar met Pyck in strijd was voor de titel. Ook de Deen Casper Nielsen, die voor de eerste keer met de Clio start, is een te duchten concurrent. Pierre-Manuel Brasseur wil in zijn tweede seizoen het tempo verhogen, net als Thibaut Vandeputte. 

Lander Dhaene heeft zich goed voorbereid op zijn eerste wedstrijd in de Clio Trophy. Ook Nikolai Bruyneel, de zoon van voormalig TAC Rally winnaar Dominique, zal zijn debuut maken in de Clio Trophy. Clémentine Benoit heeft ook gekozen voor een Renault Clio Rally 5.

En een volledig damesteam zal het bovendien opnemen tegen dit mannelijk geweld. Camille Mazuin, genavigeerd door Justine Demeestere, zal haar kansen verdedigen in de kleuren van het RACB National Team.

Kortom, het wordt een boeiende strijd tussen de jongeren in de TAC Rally. 

Klassement Junior BRC (na 2/10 wedstrijden): 1. T. Rensonnet 72 punten; 2. J. Dewilde 33; 3. Ch. Munster (L) 18; 4. M. Dalsager (DK) 15; 5. M. Decock 13

Bron: BRC

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!