Team Rosberg met titelambities naar de DTM

Met de doorontwikkelde Audi R8 LMS evo II en Nico Müller wil Team Rosberg een van de titelkandidaten zijn in het nieuwe seizoen van de DTM. Keke Rosberg laat de line-up ongewijzigd en kiest daarmee voor continuïteit binnen het team van de ex-Formule 1-wereldkampioen. De Amerikaan Dev Gore zal dus opnieuw de tweede Audi besturen naast de Zwitser Nico Müller.

René Rast werd DTM-kampioen in 2017, 2019 en 2020 met de Rosberg Audi, en Müller begon zijn DTM-carrière bij Rosberg in 2014 en 2015. In 2021 keerde de 29-jarige Zwitser terug naar het team en eindigde in de top tien van het DTM-klassement. In de zwaar bevochten serie met sterke coureurs waarin iedereen wil strijden voor het podium en de overwinningen, zal Team Rosberg dit jaar ook alles inzetten op de titel.

De 24-jarige Dev Gore die vorig jaar zijn DTM-debuutseizoen afwerkte voor het team, kijkt ontzettend uit naar zijn tweede jaar achter het stuur van de Rosberg Audi R8. De Amerikaan kent de wagen en de circuits nu van afgelopen seizoen en hoopt in 2022 meer aan het front te strijden voor het podium.

Nico Müller begon in 2021 aan een nieuw hoofdstuk bij Team Rosberg en is enorm gemotiveerd voor het nieuwe DTM-seizoen. In 136 DTM-races tot nu toe heeft de Zwitser tien overwinningen behaald en werd hij tweede in 2019 en 2020.

Het nieuwe seizoen gaat begin april van start met de officiële DTM-testdagen op Hockenheim, de thuisbasis van Team Rosberg. De eerste races worden verreden van 29 april tot 1 mei in Portimão in Portugal.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!