Team Rosberg met titelambities naar de DTM

Met de doorontwikkelde Audi R8 LMS evo II en Nico Müller wil Team Rosberg een van de titelkandidaten zijn in het nieuwe seizoen van de DTM. Keke Rosberg laat de line-up ongewijzigd en kiest daarmee voor continuïteit binnen het team van de ex-Formule 1-wereldkampioen. De Amerikaan Dev Gore zal dus opnieuw de tweede Audi besturen naast de Zwitser Nico Müller.

René Rast werd DTM-kampioen in 2017, 2019 en 2020 met de Rosberg Audi, en Müller begon zijn DTM-carrière bij Rosberg in 2014 en 2015. In 2021 keerde de 29-jarige Zwitser terug naar het team en eindigde in de top tien van het DTM-klassement. In de zwaar bevochten serie met sterke coureurs waarin iedereen wil strijden voor het podium en de overwinningen, zal Team Rosberg dit jaar ook alles inzetten op de titel.

De 24-jarige Dev Gore die vorig jaar zijn DTM-debuutseizoen afwerkte voor het team, kijkt ontzettend uit naar zijn tweede jaar achter het stuur van de Rosberg Audi R8. De Amerikaan kent de wagen en de circuits nu van afgelopen seizoen en hoopt in 2022 meer aan het front te strijden voor het podium.

Nico Müller begon in 2021 aan een nieuw hoofdstuk bij Team Rosberg en is enorm gemotiveerd voor het nieuwe DTM-seizoen. In 136 DTM-races tot nu toe heeft de Zwitser tien overwinningen behaald en werd hij tweede in 2019 en 2020.

Het nieuwe seizoen gaat begin april van start met de officiële DTM-testdagen op Hockenheim, de thuisbasis van Team Rosberg. De eerste races worden verreden van 29 april tot 1 mei in Portimão in Portugal.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!