Team WRT maakt debuut in WEC en Le Mans met Robin Frijns

Het Belgische WRT Team maakte vandaag bekend dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship met een Oreca 07 in de LMP2-klasse. Meer details over de volledige rijdersbezetting zullen te zijner tijd bekendgemaakt worden, maar de eerste piloot is niemand minder dan de 29-jarige Robin Frijns.

De snelle en bekende Nederlander maakt al deel uit van de WRT-familie sinds 2015. Met deze aankondiging schrijft WRT een stukje nieuwe geschiedenis, waar ze vroeger vooral hun succes boekte in de in GT- en toerwagenraces, slaat het vandaag een nieuwe weg in van de lange-afstandsraces. Ook voor Frijns zal het een nieuwe uitdaging worden die vooral veel successen heeft behaald in de eenzitters. 

Robin Frijns: ”Ik kijk er echt naar uit om herenigd te worden met Team WRT. We hadden in het verleden veel goede resultaten en waren meteen succesvol. We hebben twee Blancpain GT Series-titels gewonnen, een Overall en een Sprint, en het doel is nu om meteen voor succes te gaan, net als in GT3.”

LMP2-foto heeft betrekking op de deelname van Team WRT aan de ELMS op Spa-Francorchamps in 2016
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!