Team WRT maakt debuut in WEC en Le Mans met Robin Frijns

Het Belgische WRT Team maakte vandaag bekend dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship met een Oreca 07 in de LMP2-klasse. Meer details over de volledige rijdersbezetting zullen te zijner tijd bekendgemaakt worden, maar de eerste piloot is niemand minder dan de 29-jarige Robin Frijns.

De snelle en bekende Nederlander maakt al deel uit van de WRT-familie sinds 2015. Met deze aankondiging schrijft WRT een stukje nieuwe geschiedenis, waar ze vroeger vooral hun succes boekte in de in GT- en toerwagenraces, slaat het vandaag een nieuwe weg in van de lange-afstandsraces. Ook voor Frijns zal het een nieuwe uitdaging worden die vooral veel successen heeft behaald in de eenzitters. 

Robin Frijns: ”Ik kijk er echt naar uit om herenigd te worden met Team WRT. We hadden in het verleden veel goede resultaten en waren meteen succesvol. We hebben twee Blancpain GT Series-titels gewonnen, een Overall en een Sprint, en het doel is nu om meteen voor succes te gaan, net als in GT3.”

LMP2-foto heeft betrekking op de deelname van Team WRT aan de ELMS op Spa-Francorchamps in 2016
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!