Team WRT met vijf wagens naar het strijdtoneel

Team WRT heeft vandaag de line-up van de coureurs bekend gemaakt die zullen plaatsnemen op één van de vijf-Audi R8 LMS in de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS 2022. Het Belgische team zal zowel in de Endurance Cup als de Sprint Cup aantreden, met als doel de vijf algemene titels van vorig jaar te verdedigen.

Het vlaggenschip met nummer 32 blijft ongewijzigd ten opzichte van vorig seizoen. Regerend algemeen kampioenen Dries Vanthoor en Charles Weerts zullen opnieuw een volledig seizoen samen rijden om hun titels van 2021 te verdedigen. Dubbel ADAC GT-kampioen Kelvin van der Linde zal het duo vergezellen in de Endurance Cup.

MotoGP-legende Valentino Rossi zal de nummer 46 delen met onze landgenoot Frédéric Vervisch in het volledige seizoen, waarbij Nico Müller het duo voltooit tijdens Endurance Cup-evenementen.

Benjamin Goethe, die voor het derde seizoen op rij met Team WRT rijdt, krijgt het gezelschap van de Fransman Thomas Neubauer in de #30 Audi R8 LMS (Silver Cup). In de Endurance Cup zullen ze bijgestaan worden door een andere Franse rijder, Jean-Baptiste Simmenauer.

De #31 zal ook aantreden in de Silver Cup met de terugkerende Diego Menchaca en Lewis Proctor. Finlay Hutchison zal de line-up met ervaren GT-coureurs versterken tijdens de Endurance Cup.

Ryuichiro Tomita blijft ook voor een derde seizoen op post in de wagen met het nummer 33. De Japanner zal in de Endurance Cup vergezeld worden door de Franse broers Arnold en Maxime Robin. In de Sprint Cup wordt deze auto toevertrouwd aan Jean-Baptiste Simmenauer en regerend ADAC GT-kampioen Christopher Mies.

Het Belgische WRT is één van de meest succesvolle teams uit de geschiedenis van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS met maar liefst 28 algemene team- en coureurstitels.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!