Team WRT met vijf wagens naar het strijdtoneel

Team WRT heeft vandaag de line-up van de coureurs bekend gemaakt die zullen plaatsnemen op één van de vijf-Audi R8 LMS in de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS 2022. Het Belgische team zal zowel in de Endurance Cup als de Sprint Cup aantreden, met als doel de vijf algemene titels van vorig jaar te verdedigen.

Het vlaggenschip met nummer 32 blijft ongewijzigd ten opzichte van vorig seizoen. Regerend algemeen kampioenen Dries Vanthoor en Charles Weerts zullen opnieuw een volledig seizoen samen rijden om hun titels van 2021 te verdedigen. Dubbel ADAC GT-kampioen Kelvin van der Linde zal het duo vergezellen in de Endurance Cup.

MotoGP-legende Valentino Rossi zal de nummer 46 delen met onze landgenoot Frédéric Vervisch in het volledige seizoen, waarbij Nico Müller het duo voltooit tijdens Endurance Cup-evenementen.

Benjamin Goethe, die voor het derde seizoen op rij met Team WRT rijdt, krijgt het gezelschap van de Fransman Thomas Neubauer in de #30 Audi R8 LMS (Silver Cup). In de Endurance Cup zullen ze bijgestaan worden door een andere Franse rijder, Jean-Baptiste Simmenauer.

De #31 zal ook aantreden in de Silver Cup met de terugkerende Diego Menchaca en Lewis Proctor. Finlay Hutchison zal de line-up met ervaren GT-coureurs versterken tijdens de Endurance Cup.

Ryuichiro Tomita blijft ook voor een derde seizoen op post in de wagen met het nummer 33. De Japanner zal in de Endurance Cup vergezeld worden door de Franse broers Arnold en Maxime Robin. In de Sprint Cup wordt deze auto toevertrouwd aan Jean-Baptiste Simmenauer en regerend ADAC GT-kampioen Christopher Mies.

Het Belgische WRT is één van de meest succesvolle teams uit de geschiedenis van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS met maar liefst 28 algemene team- en coureurstitels.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!