Ten Voorde en Porsche Junior Güven winnen virtuele seizoensopener van de Porsche Supercup.

Larry ten Voorde en Ayhancan Güven mogen als eerste een overwinning achter hun naam plaatsen bij seizoensstart van de virtuele Porsche Supercup. In het totaal namen 31 coureurs deel aan het virtuele evenement op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje. Onder de deelnemers ook enkele bekende Porsche-fabrieksrijders zoals André Lotterer en Laurens Vanthoor. Beide races zaten boordevol met sensatie en spanning, vooral de inhaalmanoeuvres door de fabrieksrijders van Porsche leidden tot enkele ongevallen.

Ayhancan Güven vertrok vanop pole-position in de eerste race, maar ten Voorde nam onmiddellijk de leiding over. Er ontstond een boeiende strijd tussen beide coureurs gedurende de hele wedstrijd. In de slotfase deed Güven nog een laatste poging om ten Voorde in te halen in de laatste bocht, maar de Nederlander kon de aanval afweren om als eerste over de finish te komen. “Dat was zo fantastisch. Ik ben zeer tevreden dat ik de allereerste virtuele Supercup race kon winnen. Spijtig genoeg maakte ik enkele fouten in de tweede race, daarvan kon Ayhancan Güven uiteindelijk profiteren”, aldus ten Voorde.

Race twee was opnieuw een aangrijpende strijd voor de overwinning tussen Güven en ten Voorde, maar deze keer nam de Turkse Porsche Junior de overhand. Güven kon de GP Elite coureur passeren in de eerste ronde en pakte na 14 ronden de geblokte vlag met twee seconden voorsprong op ten Voorde. “Het was een zwaar maar eerlijk gevecht met Harry ten Voorde. We hebben alle twee laten zien hoe spannend autosport op een simulator kan zijn. Het kampioenschap starten met een overwinning voelt gewoon fantastisch”, aldus Güven. Dylan Pereira behaalde in beide races een derde plaats. 

Na de seizoensopening staan ​​Güven en ten Voorde aan de leiding in het kampioenschap met elk 45 punten. Pereira staat op de derde plaats met 34 punten. De volgende ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition wordt betwist op 18 april, wanneer de coureurs het tegen elkaar opnemen op het Circuit van Silverstone in Groot-Brittannië.

Results

Barcelona, race 1 of 8
1. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
2. Ayhancan Güven (TR/Martinet by Alméras)
3. Dylan Pereira (L/BWT Lechner Racing)
4. Jaxon Evans (NZ/Momo Megatron Lechner Racing)
5. Jesse van Kuijk (NL/Team GP Elite)

Barcelona, race 2 of 8
1. Ayhancan Güven (TR/Martinet by Alméras)
2. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
3. Dylan Pereira (L/BWT Lechner Racing)
4. Jesse van Kuijk (NL/Team GP Elite)
5. Joey Mawson (AUS/Fach Auto Tech)

Points after 2 of 8 races
Drivers’ classification
1. Ayhancan Güven (TR/Martinet by Alméras), 45 points 
1. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), 45 points
3. Dylan Pereira (L/BWT Lechner Racing), 34 points

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Eerste Rally of Bertrix presenteert een mooie affiche 

Dit weekend maakt de Rally of Bertrix zijn intrede in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Meer nog, het is zelfs de allereerste editie van...

Huber Racing maakt zijn debuut in de ADAC GT Masters

Huber Racing zal zijn debuut maken in de ADAC GT Masters op het "Festival of Dreams" dit weekend. Het Beierse team zal in totaal...

Belgium Racing aan de voet van het podium in Spa na lastige wedstrijd

Afgelopen weekend stond op het F1-circuit in Spa-Francorchamps de tweede afspraak van het Belcar Endurance Championship 2023 en de Porsche Endurance Trophy Benelux 2023...
error: Content is protected !!