Thems Racing by EMG Motorsport wil opnieuw het podium scoren

Dit weekend trekt het Belcar Endurance Championship voor de vierde maal dit seizoen naar Circuit Zolder. Een wedstrijd over 125 minuten in het voorprogramma van de finale van het Europese Kampioenschap NASCAR vormt het sluitstuk van het Belgische luik van het seizoen 2019. Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens zijn gemotiveerd om na de pech bij de 24 Hours of Zolder bij de laatste wedstrijd op Circuit Zolder een mooie prestatie neer te zetten.

Zowel Filip als ikzelf keken uit naar de 24 Hours of Zolder, maar helaas bleek Dame Fortuna niet aan onze zijde te staan”, vertelt Nicolas Vandierendonck. “Zowel een defecte motor als een stukke versnellingsbak, dat is eigenlijk ongezien bij de Porsche 911. Nu goed, die race ligt achter ons en Filip en ikzelf zijn super gemotiveerd om dit weekend in Zolder goed te presteren. Onze snelheid is al het ganse jaar aanwezig en eigenlijk kunnen we zonder druk op onze schouders naar de race op zondag toeleven. Het belooft overigens een drukbezochte wedstrijd te worden, want de race staat geprogrammeerd net voor de slotmanche van het Europese Kampioenschap NASCAR.”

Waar Nicolas Vandierendonck na de 24 Hours of Zolder nog in actie kwam in de GT Open Cup Europe, is de Belcar-race dit weekend voor Filip Teunkens de eerste wedstrijd sinds de Limburgse etmaalrace. “Klopt, ik ben al even aan het aftellen (lacht). Ik ben blij dat we opnieuw kunnen racen en ik ben vooral tevreden dat er enkele gastwagens aan de start staan. Ik hoop dat we een mooie strijd gaan zien en we het weekend afsluiten op het hoogste schavotje. Enige onbekende is het weer, want men voorspelt regen voor dit weekend. Zoals we eerder dit seizoen zagen, kan dat de zaken wel eens danig in de war sturen, waardoor een goede strategie van cruciaal belang kan blijken. De eerste opdracht dit weekend is echter ons te amuseren, of het nu regent of niet!”

De NASCAR Whelen Euro Series brengt dit weekend een internationaal publiek naar Circuit Zolder, met onder andere ook de komst van voormalig wereldkampioen Formule 1 Jacques Villeneuve. Het Belcar Endurance Championship werkt op zaterdag een vrije training en een kwalificatiesessie af, waarna op zondag om 12u50 het startsein wordt gegeven van de laatste manche op Belgische bodem.

Bron: Thems Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!