Tom Boonen en Clubsport Racing verdedigen titel in de Fun-categorie

Het seizoen 2020 van de VW Fun Cup powered by Hankook moet voor Clubsport Racing de bevestiging worden. Zoals enkele weken geleden aangekondigd, gaat het team uit Halle op jacht naar een eerste titel in de Pure-categorie met de #114. Maar dat is niet alles! De #415, regerend kampioen in de Fun-categorie, voor teams zonder Top Gun, zal zijn titel verdedigen met een grotendeels ongewijzigd rijdersteam, dat onder meer bestaat uit gewezen wielerlegende Tom Boonen.

Clubsport Racing legde de basis voor de eerste titel uit zijn geschiedenis tijdens de afgelopen Kronos 8 Hours of Mettet, waar de #415 Evo3 meteen naar de overwinning reed. Dankzij podiumplaatsen in Zandvoort, Zolder en Assen verzekerde het team zich vervolgens van eindwinst in de Fun-klasse, de categorie voor teams zonder Top Gun-rijder.

Met de leuze ‘never change a winning team’ in het achterhoofd, besliste het Vlaamse team om hetzelfde drietal aan boord te houden voor de campagne van 2020. Gewezen wereldkampioen wielrennen Tom Boonen, die de afgelopen jaren een indrukwekkende vooruitgang heeft geboekt aan het stuur van diverse racewagens, zal vijf van de zeven wedstrijden afwerken. Hij versterkt jonge belofte Marnik Battryn en ervaren rot Johan Huygens. De eveneens erg ervaren Koen De Wit, in 2019 nog gastrijder, komt het team ditmaal tijdens het volledige seizoen vervoegen.

“Het was een fantastische belevenis om afgelopen jaar met slechts enkele punten verschil de titel te veroveren in het Fun-klassement”, herinnert teambaas Philip Vandewalle zich. “De #415 start dus met de duidelijke ambitie om zijn titel te verlengen, maar we zijn natuurlijk ook erg benieuwd wat onze regerende kampioenen kunnen betekenen in het algemene klassement. We kunnen niet wachten om onze tenten op te slaan in Mettet!”

De bemanning van de #114 werd dus al eerder aangekondigd (rijder-teambaas Philip Vandewalle krijgt Bram Vanhengel, Olivier Aerts en Charly De Munter naast zich), maar het ziet ernaar uit dat het Vlaamse team, dat technische ondersteuning krijgt van Allure Team, nog een verrassing in petto heeft. Om in het oog te houden!

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!