Tom Cloet en Mühlner Motorsport van bij aanvang aan de voet van het podium in de Michelin Le Mans Cup !

Volgend op zijn uitstekende prestaties in de 24 Uren van Portimao, begon Tom Cloet deze week aan zijn hoofdprogramma voor het seizoen 2020, de Michelin Le Mans Cup. 

Deze wedstrijden vinden plaats in het randprogramma van de meetings voor de European Le Mans Series. Het was op het circuit van Paul Ricard dat de competitie eindelijk een aanvang nam. De Belgische rijder kende tot zijn grote genoegen een weerzien met het team van Mühlner Motorsport van Bernhard en Renate-Carola Mühlner, maar ook met de Duitser Moritz Kranz, met wie hij het stuur deelt van de te duchten Duqueine M30 D08 Nissan in de categorie LMP3.

“Eerlijk gezegd verwachtten we ons aan een zeer moeilijk begin in deze materie”, verduidelijkt Tom Cloet. “Alles was in deze context uiteraard nieuw voor ons, de wagen, het team, de mecaniciens en, persoonlijk dan, kende ik het circuit waarop ik een goede vijftien jaar geleden had gereden, ook niet zo goed. Het was duidelijk dat dit de lastigste piste zou worden voor ons dit seizoen. Voeg daar nog enkele problemen aan toe die we kenden tijdens de testdagen, maar ondertussen opgelost werden door de ingenieurs, en een elektrisch probleem dat me verhinderde om een tijd neer te zetten. Daarbij kwam dan nog een rode vlag die de situatie nog verder compliceerde. Het resultaat: we dienden te starten vanaf een 16de positie op de startgrid. Niet gemakkelijk…”

Tussen de 24 Uren van Portimao en de Michelin Le Mans Cup op het Circuit Paul Ricard, reed Tom Cloet eveneens nog een aantal manches in de Nürburgring Endurance Series, voorheen gekend als de VLN. Hij haalde er overwinningen binnen zijn klasse in  het gezelschap van Olivier Muytjens, maar bovenal haalde hij zijn “rijbewijs” om met dikke auto’s op de Nordschleife te mogen rijden. Ook al is er nog niets voorzien op dat niveau, toch mogen we aannemen dat we Tom Cloet snel zullen terugzien in De Groene Hel dit seizoen…

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!