TOTAL 24 Hours of Spa: Nicolas Vandierendonck tevreden over de kwalificatietijd

Nicolas Vandierendonck staat dit weekend aan de start van de TOTAL 24 Hours of Spa. De West-Vlaming werkt de grootste GT-race ter wereld af aan boord van een Aston Martin V12 Vantage GT3 die ingezet wordt door Aston Martin Brussels Racing. Samen met teamgenoten Koen Wauters, Sam Dejonghe en Tim Verbergt komt hij uit in de Pro-Am-klasse. Op donderdag werden er naast enkele trainingen ook de kwalificaties afgewerkt. De Aston Martin Brussels Racing-piloten kunnen nu aftellen naar de start van de 70e editie van de 24 Hours of Spa.

“De tijd vliegt altijd bij een meeting als deze. Er gebeurt enorm veel en de piste is steevast drukbezet. We hebben bovendien helaas met enkele kleine probleempjes moeten afrekenen. Geen grote dingen en zeker geen zaken die ons in de wedstrijd kopzorgen zouden kunnen bezorgen, maar elke minuut dat je stilstaat in de pitbox, is er een dat je geen ervaring kan opdoen op de piste.”

“We hebben ons vandaag verder toegelegd op het vinden van een goede afstelling voor de Aston Martin V12 Vantage. Dat is bij elke race belangrijk, maar bij een etmaalrace gaat er nog net dat tikkeltje meer aandacht naar dit aspect. Een gedegen afstelling betekent immers dat je met vertrouwen in de wagen kan zitten, ongeacht of het nu buiten 35 graden Celsius is of 15. We denken dat we over een goede basis beschikken en kijken met vertrouwen uit naar de dubbele race rond de klok.”

“We komen uit in de Pro-Am-klasse en dat betekent dat we op onze wagen een mix hebben van professionele rijders, Sam Dejonghe en Tim Verbergt, alsook piloten die hun kost niet verdienen met de racerij, Koen Wauters en mijzelf. Dat tekent zich vanzelfsprekend ook af in de rondetijden die we laten optekenen en ik kan stellen dat ik over mijn chrono’s tevreden was. Ik reed de derde tijd in het team, op een goede twee seconden van onze snelste Pro-rijder. Dat is een resultaat waar ik op voorhand voor getekend had! Als we een gelijkaardige cadans in de race kunnen aanhouden en van pech gespaard blijven, moet een goed resultaat in onze klasse haalbaar zijn.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!