Total 24 Hours of Spa zal dit jaar 25 uur duren

De 72ste editie van de Total 24 Hours of Spa wordt dit jaar een unieke herfsteditie, waarbij de grootste GT-race ter wereld een extra wedstrijduur zal meekrijgen. De Belgische enduranceklassieker wordt afgewerkt van 22 tot 25 oktober, hierdoor valt de race samen met het einde van de Europese zomertijd. 

De traditionele start- en finishtijd van 15u30 wordt echter behouden, wat betekent dat de wedstrijd voor het eerst in zijn lange geschiedenis 25 uur zal duren. Door de race te verplaatsen naar de herfst zullen de deelnemers meer nachtelijke race-uren dan ooit tevoren krijgen om af te werken.

Stéphane Ratel had al eerder dit jaar laten vallen dat hij met het idee speelde om de editie 2020 naar 25 uur op te trekken. De fans zullen verder ook kunnen genieten van vier hoogstaande kampioenschappen die voor de start van de etmaalrace zullen plaatsvinden. De GT4 European Series en de Lamborghini Super Trofeo zullen voorafgaan aan de grote show, maar ook de liefhebbers van eenzitterraces komen aan hun trekken, dankzij de Formula Renault Eurocup. Daarbovenop komt er nog een interessante première, want de TCR Europe zal dit jaar voor het eerst te zien zijn tijdens de Total 24 Hours of Spa.

Een meer gedetailleerde timing zal in de komende dagen nog volgen. Tickets voor wat een unieke herfsteditie van de grootste GT-race ter wereld zal worden zijn nu al verkrijgbaar.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!