TotalEnergies 24 Hours of Spa neemt nieuwe naam aan voor de editie 2021

De grootste en meest competitieve GT3-race ter wereld krijgt vanaf 2021 een nieuwe naam, de langverwachte editie wordt omgedoopt tot TotalEnergies 24 Hours of Spa (29 juli-1 augustus).

De nieuwe naam en visuele identiteit belichamen het ethos van TotalEnergies, een multi-energiebedrijf dat zich inzet voor het produceren en leveren van energie die schoon, betaalbaar en direct beschikbaar is. TotalEnergies trad voor het eerst toe als partner aan het einde van de jaren negentig, maar bleef toegewijd aan het evenement door de overstap naar GT-regels in 2001 en stapte in 2007 over naar de rol van titelsponsor, zowel als betrokken partner als leverancier van de hoogwaardige brandstoffen die door alle concurrenten worden gebruikt.

De nieuwe visuele identiteit is al zichtbaar in het nieuwe TotalEnergies 24 Hours of Spa-logo en zal dit jaar in verschillende vormen te zien zijn tijdens het evenement. Verwacht wordt dat een zeer competitief veld de 2021-editie zal aangaan, die fungeert als de grote race van zowel Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS als Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli.

De voorbereidingen zullen later deze maand een tandje bijsteken tijdens de officiële TotalEnergies 24 Hours of Spa testdagen (22-23 juni), waar de deelnemers twee dagen kunnen testen op het 7 km lange circuit. De timing en de officiële poster zullen in de komende weken voorgesteld worden.

Bovendien blijft SRO Motorsports Group nauw samenwerken met de lokale autoriteiten en Circuit Spa-Francorchamps of het haalbaar is om fans aanwezig te laten zijn bij het evenement van dit jaar. SRO blijft zich inzetten om het publiek op een veilige manier te verwelkomen, meer info volgt later hieromtrent. 

Tijdens de TotalEnergies 24 Hours of Spa van dit jaar keert de gevierde race terug naar zijn traditionele zomereditie, na de eenmalige najaarsrace van vorig jaar. Dit jaar staat ook in het teken van twee decennia sinds de eerste GT-editie in 2001 werd gehouden.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!