Toyota GAZOO Racing stelt de GR010 Hybrid Hypercar voor

Toyota Gazoo Racing heeft zijn geheel nieuwe GR010 Hybrid Le Mans Hypercar onthuld, die zal meestrijden in het FIA World Endurance Championship van 2021. De regerende wereldkampioenen en drievoudige Le Mans-winnaars behouden dezelfde coureurs-opstelling die het team in Le Mans de glorie van het wereldkampioenschap bracht in de FIA WEC-campagne 2019-2020. 

Wereldkampioenen Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López zullen de nr. 7 GR010 Hybrid besturen, terwijl Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley zullen racen met de nr. 8 zusterwagen. Nyck de Vries blijft in zijn rol als test- en reservecoureur.

De GR010 Hybrid is een prototype racer die de afgelopen 18 maanden is ontwikkeld op het hoofdkantoor van het team in Keulen, in samenwerking met de elektrische hybride aandrijflijnexperts van Higashi-Fuji in Japan. Het bevat een krachtige hybride race-aandrijflijn met vierwielaandrijving en een 3,5-liter V6-twin-turbomotor. 

Frédéric Lequien, CEO van het WEC: “Eerst en vooral zijn we verheugd om te zien dat Toyota Gazoo Racing zijn negende seizoen in het WEC ingaat. Ze zijn een enorme steun geweest voor het kampioenschap doorheen de jaren en felicitaties aan iedereen die meegeholpen heeft aan de creatie van deze schitterende machine. Dit is het begin van een opwindend nieuw tijdperk voor langeafstandsraces en voor hybride technologie in zijn geheel, waarvan Toyota integraal onderdeel zal blijven. We wensen het team veel succes bij de rest van het testprogramma en kijken ernaar uit om de nieuwe Toyota GR010 Hybrid binnenkort zijn racedebuut te zien maken.”

(c) WEC – Toyota GR010 Hypercar 2021

Drivers’ feedback

Mike Conway: Het is altijd gaaf om voor de eerste keer in een raceauto te rijden en een leuke uitdaging om aan alle kleine verschillen te wennen. Ik ben verrast hoe goed de auto aanvoelt na slechts een paar dagen testen; Ik voel me er al thuis in. Het is een fantastische ervaring om deel uit te maken van race-ontwikkelingen die zullen worden vertaald naar toekomstige wegauto’s.”

José María López: “Ik weet zeker dat de fans erg onder de indruk zullen zijn van de manier waarop deze nieuwe Le Mans Hypercars klinken en eruitzien; de lijnen zijn echt gaaf en de V6-motor maakt een fantastisch geluid. De chauffeurs en ingenieurs moesten zich aanpassen aan de verschillende kenmerken, met name het gewicht en de verschillende manier waarop de hybride wordt ingezet. De GR010 Hybrid heeft dezelfde geest als de TS050 HYBRID, maar je voelt dat hij is ontwikkeld volgens andere voorschriften.”

Kamui Kobayashi: “Ik hou echt van het concept en van de Hypercar GR010 Hybrid; Het is geweldig om deel uit te maken van een project om Le Mans-prestaties in een wegauto te brengen. De doelstellingen en vereisten veranderen niet. We racen om te winnen en als coureurs moeten we snel en consistent zijn, we kunnen geen fouten maken.”

Bron: FIA WEC

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!