TOYOTA GAZOO Racing: Wereldpremière van de GR GT3 Concept en de GR Yaris op Tokyo Auto Salon

TGR streeft ernaar om steeds betere auto’s uit de autosport aan te bieden, en neemt deel aan topcategorieën zoals het FIA World Rally Championship (WRC) en het FIA World Endurance Championship (WEC), samen met binnenlandse rally’s en races. De technologie en kennis die door deze activiteiten wordt opgedaan, wordt gebruikt bij de creatie van nieuwe wegauto’s.

Op de tentoonstelling van dit jaar zal de wereldpremière te zien zijn van de GR GT3 Concept, een racegerichte conceptauto waarin de kennis en verfijnde technologieën zijn verwerkt die TGR heeft opgedaan op het gebied van autosport, evenals het volledig getunede model van de GR Yaris.

(c) TOYOTA GAZOO Racing

De GR010 HYBRID die alle races in 2021 won, het eerste jaar van de Hypercar-klasse van het WEC, en auto’s van nationale en internationale competities zoals de SUPER GT, het Japanse SUPER FORMULA Championship en Japans Rallykampioenschap zullen tentoongesteld worden om de aantrekkingskracht van de autosport over te brengen op het salon.

Naast de hierboven genoemde auto’s, zullen ook enkele onderdelen uit de 2022-reeks van GR Heritage Parts worden tentoongesteld voor klanten die echt van hun voertuigen houden.

Bron: TOYOTA GAZOO Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!