Tristan Földesi winnaar van de Hankook Qualifying Trophy in Mettet

De langverwachte aftrap van de VW Fun Cup powered by Hankook heeft de verwachtingen meteen ingelost tijdens een bloedstollende kwalificatiesessie op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. Voor het eerst schreef Tristan Földesi (#465 Compact Machinery by Leader) de Hankook Qualifying Trophy op zijn naam, maar na het kwalificatiespel was de pole positie voor de #13 SP Consulting by ACM (Mathieu Detry-Matts Breckpot-Stéphane Perrin).
 
De kwalificatiesessie van de Kronos 8 Hours of Mettet leek eerst op een duel uit te draaien tussen de twee titelkandidaten van 2021. De #280 Milo Socardenne (Kevin Caprasse-Lorenzo Donniacuo-Timo Van Impe) en de #477 DRM Autographe (Sébastien Kluyskens-Cédric Bollen-Emile De Dryver) werden uiteindelijk met een fractie van een seconde geklopt door Tristan Földesi, de teamgenoot van Benoit Dupont, Antoine Morlet en Edouard Chevalier op de #465 Compact Machinery by Leader.
 
“In de openingsfase van de kwalificatiesessie had ik contact gemaakt met een van de bandenstapels op het circuit van Mettet, waardoor we tijd verloren om de herstellingen uit te voeren”, doet de jonge Luikenaar zijn verhaal. “Uiteindelijk zijn het materiaal en vooral de banden daardoor voldoende afgekoeld om opnieuw het uiterste uit de auto te kunnen halen. Deze prestatie is schitterend voor het hele team en we vertrekken morgen met het mes tussen de tanden vanop de negende plaats.”
 
Een negende plaats inderdaad, want in het kwalificatiespel van Kronos Events kwamen andere teams beter voor de dag. De beste prestatie op een parcours met een dumper van Torfs & Compact Machinery was voor Matts Breckpot, die samen met Mathieu Detry en Stéphane Perrin (#13 SP Consulting by ACM) op pole positie zal starten, naast de #280 Milo Socardenne.
 
De familie Mazuin start met de nieuwe #486 als beste deelnemer uit de Fun-categorie vanop de derde plaats, terwijl Julien Schein, Florian Van Dooren en Quentin Denis (#199 DRM Credeco) onklopbaar waren in Pure en als zesde starten. De pole positie bij de Biplaces was tot slot voor de #338 AC Motorsport van Alain Furnal, Renaud Dussenne en Jacques Pierard.
 
Morgen om 10.15 uur volgt het moment waarop iedereen maandenlang heeft gewacht: het startschot van de Kronos 8 Hours of Mettet. Ondanks de lentezon zal er elektriciteit in de lucht!

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!