Tristan Földesi winnaar van de Hankook Qualifying Trophy in Mettet

De langverwachte aftrap van de VW Fun Cup powered by Hankook heeft de verwachtingen meteen ingelost tijdens een bloedstollende kwalificatiesessie op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. Voor het eerst schreef Tristan Földesi (#465 Compact Machinery by Leader) de Hankook Qualifying Trophy op zijn naam, maar na het kwalificatiespel was de pole positie voor de #13 SP Consulting by ACM (Mathieu Detry-Matts Breckpot-Stéphane Perrin).
 
De kwalificatiesessie van de Kronos 8 Hours of Mettet leek eerst op een duel uit te draaien tussen de twee titelkandidaten van 2021. De #280 Milo Socardenne (Kevin Caprasse-Lorenzo Donniacuo-Timo Van Impe) en de #477 DRM Autographe (Sébastien Kluyskens-Cédric Bollen-Emile De Dryver) werden uiteindelijk met een fractie van een seconde geklopt door Tristan Földesi, de teamgenoot van Benoit Dupont, Antoine Morlet en Edouard Chevalier op de #465 Compact Machinery by Leader.
 
“In de openingsfase van de kwalificatiesessie had ik contact gemaakt met een van de bandenstapels op het circuit van Mettet, waardoor we tijd verloren om de herstellingen uit te voeren”, doet de jonge Luikenaar zijn verhaal. “Uiteindelijk zijn het materiaal en vooral de banden daardoor voldoende afgekoeld om opnieuw het uiterste uit de auto te kunnen halen. Deze prestatie is schitterend voor het hele team en we vertrekken morgen met het mes tussen de tanden vanop de negende plaats.”
 
Een negende plaats inderdaad, want in het kwalificatiespel van Kronos Events kwamen andere teams beter voor de dag. De beste prestatie op een parcours met een dumper van Torfs & Compact Machinery was voor Matts Breckpot, die samen met Mathieu Detry en Stéphane Perrin (#13 SP Consulting by ACM) op pole positie zal starten, naast de #280 Milo Socardenne.
 
De familie Mazuin start met de nieuwe #486 als beste deelnemer uit de Fun-categorie vanop de derde plaats, terwijl Julien Schein, Florian Van Dooren en Quentin Denis (#199 DRM Credeco) onklopbaar waren in Pure en als zesde starten. De pole positie bij de Biplaces was tot slot voor de #338 AC Motorsport van Alain Furnal, Renaud Dussenne en Jacques Pierard.
 
Morgen om 10.15 uur volgt het moment waarop iedereen maandenlang heeft gewacht: het startschot van de Kronos 8 Hours of Mettet. Ondanks de lentezon zal er elektriciteit in de lucht!

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!