Truck GP Zolder: Hahn wint na pech voor Kiss

Jochen Hahn behaalde zijn derde overwinning en verkleinde de voorsprong in het kampioenschap van Norbert Kiss aanzienlijk in de eerste race, waarin Kiss niet finishte vanwege een defecte turbolader. José Eduardo Rodrigues maakte een sterke comeback op het algemene podium en pakte zijn achtste Promoter’s Cup-zege achter Sascha Lenz.

In de strijd om het kampioenschap boekten Hahn en Lenz, beide Duitsers, vooruitgang terwijl hun concurrenten Kiss en Antonio Albacete teleurstellende resultaten boekten in de eerste race. Kiss had de race geleid, maar kreeg na drie ronden last van een defecte turbolader, waardoor hij moest opgeven. Hahn nam vervolgens de leiding en reed een foutloze race om de overwinning veilig te stellen.

FIA European Truck Racing Championship 2023
LENZ SASCHA

Lutz zette Hahn onder druk voor zijn eerste overwinning van het seizoen, maar nam uiteindelijk genoegen met de tweede plaats. Rodrigues had een indrukwekkende race en startte vanaf de vierde plaats op de grid. Hij vocht met Lenz om de derde plaats, maar kon hem niet passeren. Toch behaalde Rodrigues de vierde plaats algemeen en won hij de Promoter’s Cup.

Steffi Halm eindigde op de vijfde plaats, gevolgd door André Kursim en Steffen Faas, die gedurende de hele race een spannende strijd leverden. Kursim verdedigde goed en verzekerde zich van de derde plaats op de reversed grid voor race twee. Faas eindigde als zevende en tweede in de Promoter’s Cup, naast Clemens Hecker op de achterste startrij.

FIA European Truck Racing Championship 2023
FAAS STEFFEN

John Newell, Luis Recuenco en Jonathan André waren de laatst geklasseerde coureurs in race één, terwijl Mark Taylor en Jamie Anderson gediskwalificeerd werden. Taylor werd gediskwalificeerd voor drie snelheidsovertredingen en Anderson had een luchtdrukprobleem dat het team in de pitstraat probeerde op te lossen.

Ondanks straffen van tien seconden voor te snel rijden voor Newell en André, bleef de einduitslag ongewijzigd door hun posities in de race. Deze race betekende een belangrijke wending in de strijd om het kampioenschap: Hahn won waardevolle punten en verkleinde de voorsprong van Kiss.

Foto’s met dank aan Gert Starckx!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!