Truck GP Zolder: Kiss oppermachtig in race drie

Norbert Kiss profiteerde van zijn poleposition en boekte een overtuigende overwinning in race drie van de Goodyear FIA ETRC op Circuit Zolder, waarmee hij zijn tweede overwinning aan zijn campagne voor dit evenement toevoegde. De Hongaarse coureur reed een race volgens het boekje, verdedigde zijn voorsprong vanaf de start en eindigde de race met een comfortabele marge van zes seconden op de als tweede geplaatste Sascha Lenz. De top vier bleef gedurende de race onveranderd, met Jochen Hahn op het podium voor Antonio Albacete.

FIA European Truck Racing Championship 2023 Circuit Zolder
HAHN JOCHEN

Jamie Anderson reed een indrukwekkende race en kwam vanaf de achtste plaats op de grid als vijfde over de finish. De winnaar van de Promoter’s Cup, José Eduardo Rodriguez, zette zijn uitzonderlijke vorm voort en leek een klasse apart te rijden, want hij is goed op weg om alle vier de Promoter’s Cup-overwinningen van het weekend binnen te slepen.

FIA European Truck Racing Championship 2023 Circuit Zolder
Jamie Anderson

André Kursim kwam als zevende over de finish na een race vol gevechten, vooral met Steffen Faas. John Newell completeerde het podium in de Promoter’s Cup met een negende plaats, gevolgd door zijn Britse collega Mark Taylor. Jonathan André was de laatste coureur die de race voltooide.

FIA European Truck Racing Championship 2023 Circuit Zolder
André Kursim

De race werd ingekort door een motorstoring bij Luis Recuenco in bocht 5. Zijn truck vloog in brand toen hij tot stilstand kwam in de grindbak. Maar gelukkig waren de vlammen snel gedoofd en kon Recuenco veilig uit het voertuig komen. Helaas zal hij niet deelnemen aan race 4.

FIA European Truck Racing Championship 2023 Circuit Zolder
Luis Recuenco

Steffi Halm en Clemens Hecker hadden ook problemen tijdens de race. Halm kreeg te maken met een stuurfout en trok zich terug uit de race, terwijl Hecker bij de start te maken kreeg met een onbekende motorstoring, waardoor hij na anderhalve ronde de pits in moest.

Foto’s met dank aan Gert Starckx!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...

Een cocktail van historische wagens om in het verleden te duiken

Bestaat er een mooier eerbetoon aan de CrowdStrike 24 Hours of Spa dan wagens in actie te laten komen die de legende van deze...
error: Content is protected !!