Truck GP Zolder: Norbert Kiss pakt 11e pole van het seizoen

Norbert Kiss zette zijn indrukwekkende reeks polepositions in het Goodyear FIA Europees Kampioenschap Truck Racing voort en veroverde de pole voor de eerste race van het weekend in Zolder. Zijn voorlopige poleposition verdiende hij met een rondetijd van 1:57.463 tijdens de kwalificatie, die zeer competitief bleek te zijn, met de top vijf coureurs gescheiden door minder dan een seconde, en de top drie gescheiden door slechts twee tienden van een seconde.

Tijdens de Super Pole bevestigde Norbert Kiss zijn dominantie door een snellere tijd neer te zetten van 1:56.688, waarmee hij de enige coureur was die het hele weekend in de buurt van de 1m56 bleef. Hoewel het gat tussen de twee beste coureurs kleiner was dan in voorgaande races, kon Jochen Hahn niet genoeg doen om Kiss ervan te weerhouden zijn 11e poleposition van het seizoen 2023 te pakken.

FIA European Truck Racing Championship 2023
Jochen Hahn

Sascha Lenz verbeterde zijn positie van de vierde naar de derde plaats tijdens de Super Pole-sessie, terwijl Antonio Albacete, die aanvankelijk competitief leek, moeite had om zijn tempo vast te houden en terugviel naar de zesde plaats. In de top zes van de Super Pole zaten José Eduardo Rodrigues en Steffi Halm.

FIA European Truck Racing Championship 2023
José Eduardo Rodrigues

José Eduardo Rodrigues zette een indrukwekkende prestatie neer in de Promoter’s Cup en verzekerde zich opnieuw van de poleposition in die categorie. Zijn naaste rivaal in de klasse, Steffen Faas, zat 1,3 seconden achter Rodrigues’ tempo en start als achtste algemeen op de grid.

Foto’s met dank aan Gert Starckx!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!