Twee op twee voor Bert Longin

Tijdens de Gamma Racing Day meeting op de TT Circuit in Assen stonden twee races voor de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op het programma. Een belangrijk treffen voor de troepen van FordStore Feyaerts, dat opnieuw de leiding in het Ford Dealer Team Championship wou veroveren. En er was meer, want vooraf had Bert Longin te kennen gegeven dat hij absoluut wou winnen in het noorden van Nederland. Hij hield woord want hij won beide wedstrijden, neemt de leiding in de tussenstand voor het rijderskampioenschap en brengt FordStore Feyaerts bovenaan de tabellen in het teamkampioenschap. Mede door de progressie die Tom Feyaerts ook nu weer maakte werd het voor het team een weekend om zeer tevreden op terug te blikken.

“Toch begon het voor ons niet zoals we gewenst hadden”, opent Bert Longin. “Tijdens de kwalificatiesessie kregen we een natte baan onder de wielen geschoven en we hadden met onze Fiesta´s nog nooit getest in dergelijke omstandigheden. Zonder een degelijke setup voor een natte baan was het dus moeilijk en in een sessie die amper 20 minuten duurt kan je natuurlijk niet al te veel veranderen aan de afstelling van de wagen. Onze resultaten weerspiegelden dan ook niet wat Tom en ik werkelijk waard zijn, maar we hadden wel enkele gegevens verzameld hoe de Fiesta zich op een nat TT Circuit gedroeg en die bleken later van goudwaarde te zijn.”

De race op zaterdag werd enigzins onverwacht afgesloten met winst voor Longin. “Het was een wedstrijd waarin divere rijders over de schreef gingen, letterlijk en figuurlijk. En enig duw- en trekwerk is dan wel eigen aan het cupracen, maar wat ik allemaal op het asfalt zag gebeuren was vaak over de grens van het toelaatbare. Vandaar dat de wedstrijdleiding ook straffen uitdeelde. Ik kwam als derde Belg over de finishlijn maar op podium vernam ik tot mijn verwondering dat ik gewonnen had! Na de finish had de wedstrijdleiding immers nog tijdstraffen uitgesproken voor de twee rijders die voor me finishten. Een meevaller voor mij maar toch was ik niet echt tevreden want ik win liever op een andere manier…”

En dat deed Longin dan op zondag. “De wedstrijd werd op een natte baan afgewerkt en ondertussen hadden we wel een basisafstelling voor die omstandigheden. Ik vertrok als 8ste en voelde me goed in mijn sas in een Fiesta die perfect op de baan lag. Stuk voor stuk kon ik de concurrentie inhalen om uiteindelijk als eerste algemeen te finishen. In een race waarin ook de Nederlandse Fiesta Cup present was doet het toch deugd om de leeuw in eigen hol te verslaan”, glimlacht Bert Longin. 

“Het TT Circuit van Assen is trouwens een omloop waar ik graag rij en tijdens deze meeting was er ook heel wat publiek aanwezig. Erkentelijk publiek, want men wist de prestaties van de rijders naar waarde te schatten. Wat me ook tot grote tevredenheid stemt is de progressie die Tom Feyaerts blijft maken. Zijn rondetijden waren zowel op een droge als op een natte baan goed en ook hij werkte twee mooie races af in een vrij “wild” veld met de Belgische en de Nederlandse Fiesta Cup samen. We winnen met FordStore Feyaerts beide races, staan nu weer aan de leiding van het Ford Dealer Team Championship en zelf leid ik het kampioenschap. Opdracht volbracht, me dunkt!”, besluit Longin.

Bron: FordStore Feyaerts

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!