Twee titelkandidaten en NASCAR-debuut voor Niels Albert

Het PK Carsport team trekt volgend weekend met twee titelkandidaten richting de finale van de NASCAR Whelen Euro Series 2019. Zowel Nicolo Rocca, tweede in de tussenstand, als Stienes Longin maken tijdens de American Festival NASCAR Finals op Circuit Zolder nog aanspraak op de Elite 1-kroon. In Elite 2 komt Niels Albert voor het eerst aan de start, aan het stuur van de #11 Chevrolet Camaro.

De halve finales in Hockenheim als ‘bewogen’ omschrijven is allicht een understatement. Stienes Longin, die na het reguliere seizoen als leider richting Duitsland trok, beleefde er een snertweekend. Het bracht zijn titelkansen een serieuze klap toe.

“Maar helemaal uitgeschakeld ben ik niet”, stelt de Leuvenaar vol vertrouwen. “Ik weet dat ik het niet langer zelf in de hand heb, maar ik houd het in mijn achterhoofd dat er nog een kleine kans bestaat. De titelstrijd wordt pas zondag beslist, niet eerder.”

Omdat Longin zowat verplicht is om zwaar te scoren, is zijn doel voor beide races op Circuit Zolder duidelijk. “Winnen”, stelt hij zonder omwegen. “Ik wil die eerste overwinning scoren. En er liefst meteen twee van maken. Ik ben heel gemotiveerd om het seizoen in schoonheid af te sluiten. Een overwinning voor je thuispubliek is één van de mooiste dingen die er zijn, en het zou fantastisch zijn mocht dat lukken. Bovendien worden er voor volgend weekend wisselende weersomstandigheden voorspeld, en dat zou ook wel eens in mijn voordeel kunnen spelen.”

De achterstand van Stienes Longin op kampioenschapsleider Loris Hezemans bedraagt 71 punten, die van zijn PK Carsport-teammaat Nicolo Rocca 21 eenheden. De Italiaan heeft dus een iets betere uitgangspositie. Toch houdt hij zijn koerstactiek simpel: “Vizier naar beneden en vol gas aanvallen!”, klinkt het strijdlustig bij Rocca.

In Elite 2 wordt er uitgekeken naar het NASCAR-debuut van voormalig veldritwereldkampioen Niels Albert. Albert heeft al enige race-ervaring, maar wel aan het stuur van een ietwat andere bolide. “Ik heb inderdaad al deelgenomen aan de 25 Uur VW Fun Cup”, glimlacht hij. “In het gezelschap van Bert Longin, Anthony Kumpen en VRT-journalist Ruben Van Gucht. Een heel interessante ervaring, maar dit wordt helemaal anders, dat besef ik wel. Ik hoop me vooral te amuseren.” 

Naast de #11 voor Longin en Albert en de #24 voor Rocca en Vittorio Ghirelli zet PK Carsport in Zolder opnieuw een derde wagen in. Na een lastig weekend in Hockenheim hopen Dylan Derdaele (Elite 1) en Pol Van Pollaert (Elite 2) voor eigen publiek te kunnen schitteren.

U kan alle wagens van de NASCAR Whelen Euro Series trouwens al op donderdag bewonderen, want om 16 uur rijdt het peloton van het circuit naar het Heldenplein in Zolder. Daarna kan u de bolides en rijders er van heel dichtbij bewonderen. En hoewel we u allemaal aanraden om dit weekend naar de immens populaire meeting in Zolder af te zakken, willen we u ook nog graag meegeven dat de races live te volgen zijn op het YouTube-kanaal en Facebook-pagina van EuroNascar: zaterdag om 13u15 en 16u50, op zondag om 11u00 en 15u15. 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!