Tweede opeenvolgende Belgische titel voor Dylan Derdaele en Nicolas Saelens

Belgium Racing Team uit het Limburgse Pelt mag voor het tweede opeenvolgende jaar een Belgische titel bijschrijven op zijn palmares. Regerend kampioenen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens verlengen in hun Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO na zes opeenvolgende klassezeges hun titel in het Belcar Endurance Championship. Bovendien pakken ze naast de algemene titel ook opnieuw de titel in de Belcar 3-klasse van het Belgisch kampioenschap uithouding op circuit.

“De heropflakkering van de coronapandemie in West-Europa leidde tot de plotse afgelasting van de 12 Uur van Zolder, de afsluitende manche van het Belcar Endurance Championship”, schetst teameigenaar Patric Derdaele. “In eerste instantie stond er dit weekend een etmaalrace op het programma, maar de 24 Hours of Zolder werd vervangen door een wedstrijd over slechts twaalf uur. We hadden als team alle voorbereidingen getroffen en waren klaar om te strijden in de belangrijkste race van het jaar. Het zou sowieso een speciale wedstrijd geweest zijn in het licht van de coronapandemie, maar de afwezigheid van onze partners en het publiek deed geen afbreuk aan onze ambitie. We wonnen dit jaar elke Belcar-wedstrijd en het doel was dan ook om met een zevende opeenvolgende zege een nieuwe titel te beklinken. Die titel is nu binnen, mission accomplished.”

“We hadden onze nieuwe titel uiteraard graag anders gevierd”, erkent Dylan Derdaele. “Het afgelasten van de seizoensfinale doet echter hoe dan ook geen afbreuk aan onze titel. We wonnen dit seizoen onze klasse bij alle wedstrijden en daardoor pakken we niet alleen de titel in onze klasse, maar voor het tweede seizoen op rij ook de algemene kroon. Een heel jaar lang op dit niveau presteren, kan enkel met een geolied team achter je en daarom wil ik al onze jongens bedanken.”

Net als vorig jaar verschenen we als underdog aan de start en net als vorig jaar mag de grootste trofee mee naar huis”, lacht Nicolas Saelens. “Het was een seizoen vol emoties, maar waarin we duidelijk een tandje hebben bijgestoken ten opzichte van 2019. We kwamen nog sterker voor de dag en legden zelfs wagens die sneller waren dan onze Lamborghini het vuur aan de schenen. Door corona was het bovendien allesbehalve eenvoudig en was het een kwestie van snel in te spelen op de veranderende omstandigheden. Belgium Racing deed dat met verve en dus is deze titel ook voor hen een nieuwe erkenning.” 

“Even plots als het seizoen begon in augustus, kwam het deze week ten einde”, analyseert Program Manager Marc Goossens. “Als titelhouder lag dit seizoen alle druk op de schouders van Belgium Racing. Nicolas en Dylan hebben het seizoen goed ingedeeld, zich niet laten afleiden en daarom is de titel oververdiend. Ook voor Belgium Racing als team is deze titel belangrijk. Na jaren racen met Porsche, waarbij we onder andere een ongeziene reeks van vier opeenvolgende zeges in de 24 Uur van Zolder neerzetten, is deze tweede opeenvolgende titel met Lamborghini het bewijs dat de expertise van het team onder leiding van Jan Gabriëls ongeëvenaard is. Dat hebben we ook gemerkt bij de twee Porsches, waarbij Jan Ooms en Glenn Paenen in hun debuutjaar enorm veel progressie hebben geboekt en ook Koen en Kris Wauters hebben bewezen in moeilijke omstandigheden te kunnen presteren. Laat me tenslotte ook een woord van dank richten aan de vele baanposten en medewerkers, die in dit atypische seizoen telkens present tekenden. Hetzelfde geldt voor de medische staf, die na een ongekend voorjaar opnieuw voor moeilijke maanden staat. Hiervoor kan je enkel maar respect opbrengen.”

Dit najaar staat er nog Ford Fiesta Sprint Cup en NASCAR Whelen Euro Series op het programma, al zal de evolutie van de coronapandemie bepalen of het verstandig is die races te betwisten. Hoe dan ook zal Belgium Racing tijdens de winterperiode vanuit zijn gloednieuwe werkplaats in Lommel het seizoen 2021 voorbereiden, waarin het team opnieuw vol inzet op zijn ambitie om jonge talenten te laten doorstromen in de nationale en internationale autosport. Verdere details betreffende die plannen zullen in de komende maanden worden bekendgemaakt.

Belgium racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!