Tweede zege op rij voor Jan Lauryssen en Dylan Derdaele!

Jan Lauryssen en Dylan Derdaele hebben met een tweede opeenvolgende zege hun leidersplaats in het Belcar Endurance Championship en de Porsche Endurance Trophy Benelux verstevigd. De Belgium Racing Porsche #99 won soeverein na 125 minuten racen in het voorprogramma van de 25 Hours Fun Cup.

Na een tweede plaats bij de seizoensopener in Circuit Zolder en een zege twee weken geleden op diezelfde Limburgse omloop, waren de verwachtingen bij Belgium Racing Team hooggespannen voor de enige afspraak dit seizoen op de F1-omloop in Spa-Francorchamps. De Porsche 911 GT3 Cup kwalificeerde zich op de eerste startrij en zou nog in de openingsronde doorstoten naar de leiding.

Dylan Derdaele vertrok met het mes tussen de tanden vanaf de eerste startij, “Iedereen bij Belgium Racing was supergemotiveerd na onze zege in juni. Het strategisch plan voor dit weekend was daarom ook een doordrukje van onze aanpak in Zolder. Ik maakte een goede start, maar geraakte in eerste instantie niet voorbij Stienes Longin in de PK Carsport Audi. Ik voelde echter meteen in de eerste bochtencombinaties van de openingsronde dat ik gevoelig sneller was. Je moet het ijzer smeden als het heet is en dus trachtte ik te passeren, maar Longin hield de deur telkens dicht. In Speakers Corner ging hij echter iets te breed, maar ik wilde contact vermijden en besloot een inhaalpoging te wagen in de daaropvolgende bocht, mede ook omdat hij een gaatje leek te laten. Hij stuurde echter in, waardoor we elkaar raakten. Bijzonder jammer, misschien een inschattingsfout, maar als racepiloot ga je om het verschil te maken. Na die tik was het gevoel in onze auto niet meer hetzelfde, maar ik ben niettemin blij dat we onze tweede zege dit seizoen konden claimen.”

BEC 2024 Belcar Spa
Belgium Racing

“Je wil uiteraard altijd een incident op de piste vermijden en in die zin is het jammer dat het tot een aanrijding komt tussen de twee protagonisten in de race”, erkent Jan Lauryssen. “De Audi is evenwel een auto die enkele seconden per ronde sneller kan rijden dan wij. Daarom opteerden wij ervoor om vanaf het begin aan te vallen, maar uiteraard maakte een aanrijding geen deel uit van het plan. Dylan en ik bewijzen dit seizoen ook dat we een snel duo zijn en dus wilden we op de baan strijden om de leidersplaats. We richten het vizier nu op de 24 Hours of Zolder, waar we met een sterke bezetting een gooi willen doen naar de algemene zege. Dat zou mijn eerste overwinning zijn en tevens de vijfde voor Dylan en het Belgium Racing Team; een enorme motivatie.”

Alvorens Belgium Racing Team in het laatste weekend van augustus naar de 24 Hours of Zolder trekt, is er deze week nog de derde afspraak in de Porsche Sprint Challenge Benelux, in het Noord-Nederlandse Assen. Michael Cool gaat op woensdag 10 juli op zoek naar zijn tweede zege van het seizoen.

Foto’s met dank aan ©Bram Machiels!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!