TWEEDE ZIT VOOR GIOVANNI VAN LIL

Op de deelnemerslijst van de Ford Fiesta Sprint Cup 2022 vinden we heel wat vertrouwde namen, maar ook die van iemand die na twee jaar afwezigheid de draad opneemt met de Ford-merkenrace en dan hebben we het natuurlijk over Giovanni Van Lil! Tijdens de officiële testdag van V-Max Racing Management op Circuit Zolder kreeg de Antwerpenaar de gelegenheid voor de eerste keer kennis te maken met de #94 FordStore Feyaerts/Daxperience/LePLan GT en er op de Zolderse piste alvast de confrontatie aan te gaan met enkele toekomstige concurrenten zoals Nathan Vanspringel, Tomas De Backer, Philippe Huart, Geoffrey Vanspringel en Benjamin Abeloos…

Van Lil kent vooral Nathan Vanspringel, met wie hij in 2019 knokte voor de Junior-punten maar terwijl hij nadien gedurende twee seizoenen aan de zijlijn toekeek, ontpopte de rijder van FordStore Vanspringel zich als een gevestigde waarde en kroonde zichzelf als kampioen, na een spetterende strijd tegenover Tomas De Backer en Milan De Laet.

“Nathan en dus ook Tomas De Backer trekken met een zekere voorsprong naar de eerste confrontatie,” licht de ondertussen 27-jarige Giovanni toe. “Om in het ritme te blijven, is competitie noodzakelijk en op dat vlak bleek duidelijk dat ik tijdens de allereerste rondjes met de auto van FordStore Feyaerts gebrek had aan kilometers in de benen. Het was twee jaar geleden dat ik mijn bips schoof in een Fiesta en bovendien moest ik wennen aan de nieuwe structuur en de voor mij geheel andere manier van werken. Laat ons zeggen dat ik die eerste test beschouwde als een kennismaking, zonder veel aandacht te willen besteden aan snelle rondetijden. Niettemin draaide ik op het einde van de dag  betere tijden en dat had veel te maken met de samenwerking met Raf Pireyn en Joris Vanhoovels, voor wie het ook beginnen was met een volledig wit blad.” 

Die eerste afspraak voor het duo Van Lil/FordStore Feyaerts komt er op 8, 9 en 10 april op Circuit Zandvoort. Twee jaar geleden zag de aan de Noordzee gelegen duinenpiste er nog geheel anders uit en was er, vb, nog geen sprake van de fameuze Arie Luyendijk-banking!

“Ik reed uiteraard nog geen meter op het volledig nieuwe circuit, dat kan een nadeel zijn, en precies daarom nemen we de vrijdag die het race-weekend voorafgaat deel aan de vrije trainingen,” zegt Giovanni. “Opnieuw zal ik daar moeten kunnen terugvallen op de kennis en de goede coaching van de mannen van FordStore Feyaerts, zodat ik mij tenvolle kan voorbereiden op de twee korte vrije sessies, alvorens klaar te zijn voor de kwalificaties.”

Dat FordStore Feyaerts voor hun vijfde seizoen kiest voor ex-Junior Giovanni Van Lil als kopman maakt duidelijk dat de mannen van Tom Feyaerts resoluut voor nieuwe titels gaan, nadat zij eerder al twee keer kampioen werden in het Ford Dealer Team Championship en met Kenny Herremans in 2020 ook het BK wonnen!

“Ik voel geen enkele druk, ik doe geen voorspellingen van waar ik kan en zal finishen. Ook omdat ik goed besef dat de Fiesta Cup vooral het laatste jaar enorm is geëvolueerd en de onderlinge strijd nog nooit zo hevig is geweest. Ik verwacht mij er dan ook aan dat we andermaal tot het uiterste zullen moeten gaan om een rol van betekenis te mogen spelen.”

Voor die eerste krachtmeeting zal men bij FordStore Feyaerts alvast alle aandachtig toespitsen op de auto van Van Lil. Er komt in Nederland geen tweede auto van het team van FordStore Feyaerts aan de start.

Zegt Tom Feyaerts: “Wij hadden al eerder gemeld dat we niet langer drie auto’s zouden runnen en nadat Junior Planckaert ervoor koos om niet meer aan te treden in de Fiesta Cup, hebben we het plan opgevat om mogelijk een tweede auto te laten rijden. Zuiver organisatorisch – en dan heb ik het in de eerste plaats over onze dagelijkse activiteiten als Ford-verdeler met garages in Aarschot en Haacht – is dat evenwel enkel haalbaar vanaf de tweede meeting, dat is begin juni. Dat geeft ons wat tijd en ruimte om alles goed voor te bereiden.”

Bron: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!