Tweevoudig wereldkampioen Nicki Thiim maakt DTM-debuut

Tweevoudig FIA World Endurance kampioen Nicki Thiim zal dit seizoen voor het eerst in de DTM racen. Daarmee treedt de 32-jarige Deen in de voetsporen van zijn succesvolle vader, voormalig DTM-kampioen Kurt Thiim. Hij zal plaatsnemen in de tweede Lamborghini Huracán GT3 EVO van het T3 Motorsport-team.

Nicki Thiim, wiens carrière begon in de karting in 2000, laat er geen twijfel over bestaan ​​dat hij nooit zijn focus op DTM verloor: “Eigenlijk is het altijd duidelijk geweest dat DTM mijn DNA was en dat het er altijd gewoon om ging om daar te racen. En nu ik het na 20 jaar bij T3 Motorsport heb gehaald, af en toe een omweg en wat titels heb gewonnen, is dat absoluut iets speciaals. Ik ben blij dat ik daar als eerste zoon van een DTM-kampioen kan racen.” Afgelopen weekend begon Nicki Thiim zijn seizoen 2022 goed met een overwinning voor Aston Martin in de WEC-seizoensopener in Sebring, Florida.

Zijn vader Kurt, die in 1986 de titel won met zijn Rover Vitesse en van 1988 tot 1996 deel uitmaakte van de Mercedes-coureurs, behoort tot de meest succesvolle DTM-coureurs in de geschiedenis. In 211 DTM-races behaalde de nu 63-jarige 19 raceoverwinningen en 16 polepositions. Vorig seizoen voerde Kurt Thiim, rijdend in een voormalige DTM-Mercedes, vermakelijke duels in DTM Classic met zijn eeuwige rivaal Klaus Ludwig.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!