UPDATE: Tweede test Gabriel Aubry ook positief voor COVID-19

FIA WEC kan nu met zekerheid bevestigen dat ook de tweede test van Gabriel Aubry positief is. Gisteren werd Aubry van de nummer No.37 (JOTA Sport) geïdentificeerd als verdacht positief voor COVID-19. De coureur, plus degenen met wie hij in nauw contact had gestaan werden reeds in isolement gebracht om de resultaten van een tweede test af te wachten. Ook het Algarve Pro Racing team voor wie hij vorige week in de Europese Le Mans Series in Spa deelnam zijn in quarantaine geplaatst. 

Ook de resultaten voor drie leden van het Algarve Pro Racing-team werden als positief bevestigd, één coureur en twee andere teamleden, en als gevolg daarvan verblijft het team momenteel in quarantaine in hun hotel en zal het Algarve Pro Racing-team niet deelnemen aan de TOTAL 6 Hours of Spa-Francorchamps. Geen van de positieve gevallen heeft symptomen ontwikkeld.

Alle andere tests die werden uitgevoerd op degenen die in nauw contact waren geweest met Gabriel Aubry, werden als negatief geretourneerd. Desalniettemin is er uit voorzorg besloten dat al deze personen dit weekend geen toegang zullen hebben tot de paddock en in quarantaine zullen blijven om over een paar dagen opnieuw getest te worden.

Gabriel Aubry: “Nadat ik had vernomen dat iemand die ik onlangs had gezien COVID 19 had opgelopen, besloot ik meteen een test te ondergaan bij mijn thuis in Frankrijk. Aangezien ik nooit symptomen heb gehad, ben ik toen teruggereisd naar Spa Francorchamps. Kort na aankomst kreeg ik te horen dat de test positief was.  

“Het WEC, JOTA en Algarve Pro werden onmiddellijk op de hoogte gebracht en ik volgde hun veiligheidsprocedures, inclusief een volledige lockdown in mijn hotelkamer. Een tweede test is uitgevoerd in Spa en geeft een vergelijkbaar positief resultaat.  

“Ik ben diep verdrietig en het spijt me dat mijn teamgenoten dit weekend niet naast hen kunnen vechten. Ik wens ze het allerbeste voor deze race en ondertussen zal ik de WEC-procedure blijven volgen en hopelijk ben ik terug voor de volgende ronde van de ELMS.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!