V-Max Racing Management organiseert 10-uursrace in Zolder tijdens Race Promotion Night

In vroegere tijden was de endurancerace tijdens de Zolder Race Promotion Night dé afsluiter van het Belgische raceseizoen. Deelnemers konden zich nog een keer op het mooie Circuit Zolder bewijzen, terwijl er naast de baan ook genoeg festiviteiten waren. V-Max Racing Management, de organisatie achter de Supercar Challenge, VRM BMW M2 Cup, Mazda MX-5 Cup en Ford Fiesta Sprint Cup, is van plan om deze mooie traditie nieuw leven in te blazen.

Op zaterdag 13 november wordt er een 10-uursrace gehouden, voorafgegaan door een lange training/kwalificatie. De race vindt zowel in het daglicht als onder de kunstmatige verlichting van het circuit plaats. De start is om 11:45 uur. Er wordt gereden in diverse divisies, waarbij ieder type GT en toerwagen welkom is. Belangrijke kanttekening is wel dat de deelnemende auto’s aan een geluidslimiet van 98 dB(A) moeten voldoen. De BMW M2 CS Racing, Mazda MX-5 Cup en Ford Fiesta Cup auto’s hebben elk een eigen divisie. De overige auto’s worden ingedeeld in aparte divisies.

Plezier staat tijdens het evenement voorop. Uiteraard wordt er op de baan om de overwinning gestreden, maar daarnaast is het vooral de bedoeling om het seizoen op een leuke, laagdrempelige en gemoedelijke manier af te sluiten. De eer van de overwinning en het podium met natuurlijk een mooie trofee is hetgeen wat telt.

Er mag met minimaal twee rijders per auto deelgenomen worden. Meer rijders per auto is natuurlijk ook mogelijk. Dit zorgt ervoor dat de kosten kunnen worden gedeeld. Deelname is met een nationale licentie al mogelijk. Eventueel kan er tijdens de Internationale Testdag op donderdag 11 november extra getraind worden.

Meerdere deelnemers van diverse BMW M2 Cups, de Mazda MX-5 Cup en Ford Fiesta Sprint Cup zijn al zeker van deelname. Een mooi vol internationaal startveld is dus gegarandeerd.

Geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met [email protected] voor nadere informatie, reglement en inschrijfformulieren.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!