V-Max Racing Management organiseert 10-uursrace in Zolder tijdens Race Promotion Night

In vroegere tijden was de endurancerace tijdens de Zolder Race Promotion Night dé afsluiter van het Belgische raceseizoen. Deelnemers konden zich nog een keer op het mooie Circuit Zolder bewijzen, terwijl er naast de baan ook genoeg festiviteiten waren. V-Max Racing Management, de organisatie achter de Supercar Challenge, VRM BMW M2 Cup, Mazda MX-5 Cup en Ford Fiesta Sprint Cup, is van plan om deze mooie traditie nieuw leven in te blazen.

Op zaterdag 13 november wordt er een 10-uursrace gehouden, voorafgegaan door een lange training/kwalificatie. De race vindt zowel in het daglicht als onder de kunstmatige verlichting van het circuit plaats. De start is om 11:45 uur. Er wordt gereden in diverse divisies, waarbij ieder type GT en toerwagen welkom is. Belangrijke kanttekening is wel dat de deelnemende auto’s aan een geluidslimiet van 98 dB(A) moeten voldoen. De BMW M2 CS Racing, Mazda MX-5 Cup en Ford Fiesta Cup auto’s hebben elk een eigen divisie. De overige auto’s worden ingedeeld in aparte divisies.

Plezier staat tijdens het evenement voorop. Uiteraard wordt er op de baan om de overwinning gestreden, maar daarnaast is het vooral de bedoeling om het seizoen op een leuke, laagdrempelige en gemoedelijke manier af te sluiten. De eer van de overwinning en het podium met natuurlijk een mooie trofee is hetgeen wat telt.

Er mag met minimaal twee rijders per auto deelgenomen worden. Meer rijders per auto is natuurlijk ook mogelijk. Dit zorgt ervoor dat de kosten kunnen worden gedeeld. Deelname is met een nationale licentie al mogelijk. Eventueel kan er tijdens de Internationale Testdag op donderdag 11 november extra getraind worden.

Meerdere deelnemers van diverse BMW M2 Cups, de Mazda MX-5 Cup en Ford Fiesta Sprint Cup zijn al zeker van deelname. Een mooi vol internationaal startveld is dus gegarandeerd.

Geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met [email protected] voor nadere informatie, reglement en inschrijfformulieren.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!