Valentino Rossi met WRT Audi naar GT World Challenge Europe in 2022

Valentino Rossi ruilt zijn racecarrière op twee wielen voor één met vier, de negenvoudige motor wereldkampioen zal plaatsnemen aan het stuur van de Audi R8 van het Belgische Team WRT. De 42-jarige Italiaan zal de Audi R8 LMS besturen met een nog nader te noemen teamgenoot in zowel de endurance- als sprintraces van de Fanatec GTWCE Powered by AWS. In december afgelopen jaar mocht Rossi voor de eerste keer kennismaken met de wagen van Team WRT in Valencia.

(c) Team WRT

Valentino Rossi: “Ik ben verheugd om lid te worden van Team WRT voor een volledig Fanatec GTWCE powered by AWS-programma. Iedereen weet dat ik altijd een grote autosportfan ben geweest en dat ik altijd geïnteresseerd ben geweest in racen op vier wielen zodra mijn MotoGP-carrière zou eindigen. Nu ben ik volledig beschikbaar om me te wijden aan een autosportprogramma op hoog niveau en met de juiste professionele aanpak. Team WRT is de perfecte match waar ik naar op zoek was en ik kijk ernaar uit om dit nieuwe avontuur in de GTWCE met hen te beginnen.”

(c) Team WRT
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!