Valtteri Bottas verlengt F1-contract bij Mercedes

Valtteri Bottas blijft ook in 2021 fabrieksrijder bij de Duitse constructeur. Dit betekent misschien wel dat de deur voor Sebastian Vettel nu definitief gesloten is voor volgend seizoen. Teambaas Toto Wolff had de afgelopen weken en maanden meerdere keren de intentie uitgesproken dat ze volgend jaar graag met het bestaande coureurs-duo zouden willen blijven werken. Vast staat al zeker dat één van de piloten het nieuwe contract ondertekend heeft. De Fin gaat zijn vijfde jaar als fabrieksrijder van Mercedes in.

Afgelopen jaren kon de 30-jarige Bottas twaalf polepositions en acht overwinningen vieren voor het merk uit Stuttgart. Wereldkampioen Lewis Hamilton had intern herhaaldelijk campagne gevoerd voor een nieuw contract voor zijn teamgenoot, Bottas is een echte teamspeler.

“Ik ben erg blij om in 2021 bij Mercedes te blijven en voort te bouwen op het succes dat we al samen hebben genoten”, zei Valtteri. “Dank aan iedereen in het team en de bredere Mercedes-familie voor hun voortdurende steun en hun vertrouwen in mij. Ik ben erg trots om dit geweldige team en de driepuntige ster volgend jaar weer samen op onze reis te vertegenwoordigen.

“De afgelopen jaren stonden in het teken van continue verbetering, waarbij ik aan elk aspect van mijn prestaties werkte. Ik ben ervan overtuigd dat ik vandaag de sterkste ben die ik ooit ben geweest, maar ik kan altijd de lat hoger leggen.”

 “Sinds ik als kind verliefd werd op de F1, was het mijn droom om ooit wereldkampioen te worden. Ik vecht dit jaar voor de titel en door bij Mercedes te blijven, ben ik in de best mogelijke positie om er vervolgens voor te strijden.”  

“We zitten midden in een verkort seizoen en ik wil mijn absolute best doen in elke race waar we dit jaar naartoe gaan. De lekke band van afgelopen weekend was een beetje een klap in mijn gevecht met Lewis, maar ik ben vastbesloten om dit weekend sterk terug te komen op dezelfde baan.”

Voor altijd de rol van nummer 2?

Bottas moest driemaal achter elkaar toekijken toen zijn teamgenoot Hamilton aan het eind van het seizoen de beker van het kampioenschap ontving. Ook dit seizoen lijkt de kans op een titel weer een moeilijke opdracht te worden, de Fin staat namelijk 30 punten achter op zijn teamgenoot Hamilton.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!