VEELBELOVENDE PLANNEN VOOR DE VW FUN CUP POWERED BY HANKOOK IN 2020… EN 2021!

Witte rook voor de VW Fun Cup powered by Hankook! Na weken van rijp beraad kan er een nieuwe, aantrekkelijke kalender voorgesteld worden voor het seizoen 2020, aangepast aan de (economische en politieke) gevolgen van de huidige coronacrisis. Bovendien heeft organisator en promotor Kronos Events nu al de krijtlijnen uitgetekend voor het daaropvolgende seizoen.
 
Nu eindelijk duidelijk lijkt te worden wanneer de autosport in onze contreien zal kunnen hernemen, is het langverwachte moment aangebroken om de nieuwe plannen van de VW Fun Cup powered by Hankook 2020 uit de doeken te doen. Aangezien racen vermoedelijk pas mogelijk wordt in augustus, opent het seizoen, dat zal bestaan uit vijf wedstrijden, in het vierde weekend van die zomermaand op Circuit Zolder met het Zolder Fun Festival. De meeting van de Benelux Open Races, een afspraak om naar uit te kijken, op het vernieuwde F1-circuit van Zandvoort, vindt dan weer plaats op de oorspronkelijk voorziene datum. Vervolgens trekt de karavaan richting Frankrijk voor de Trophée d’Alsace, op een circuit dat geapprecieerd wordt door de vaste waarden van de VW Fun Cup. Anneau du Rhin maakt zijn grote terugkeer en ontvangt het kampioenschap op 2 en 3 oktober voor een race over acht uur die eindigt in het donker!

Vervolgens trekken de Racekevers op 29 en 30 oktober naar het Circuit de Spa-Francorchamps, voor een gezamenlijke meeting met de BGDC en de 2CV, en een confrontatie van… 12 uur 30 (een halve 25 Hours dus!). Het seizoen wordt afgesloten met een exotische en onuitgegeven uitstap naar de Algarve, in samenwerking met de Franse variant van de VW Fun Cup. Met het uitdagende en snelle circuit van Portimão staat er uiteindelijk dus weer een nieuwe bestemming op de agenda!

En wat met de 25 Hours?
 
“Gezien de moeilijke en onzekere situatie rond de Covid 19-pandemie werd het onmogelijk om de Hankook 25 Hours VW Fun Cup te organiseren op een manier waar wij als organisatie, maar ook onze teams, rijders en partners, van houden”, geeft Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events, meer uitleg. “Die wedstrijd moet het hoogtepunt zijn op onze kalender, een zomers feest met meer dan 550 rijders en 500 passagiers van bijna dertig verschillende nationaliteiten op de startgrid. Er was geen garantie dat we die meeting in de juiste omstandigheden, die nodig zijn voor zijn succes, konden organiseren. Daarom hebben we de beslissing genomen om de race dit jaar niet te organiseren. Maar opgepast, volgend jaar komen we sterker terug, en we geven nu al afspraak aan alle liefhebbers van de langste race ter wereld op 8, 9, 10 en 11 juli 2021 voor een echt autosportfeest dat onvergetelijker wordt dan ooit!”
 
Joker in 2020, ‘superkampioenen’ in 2021
 
Bij de opstelling van de kalender is er rekening gehouden met de resultaten van een opiniepeiling bij teams en rijders. Om een deelname aan de jaargang 2020 financieel toegankelijk te maken, is er besloten om een jokerwedstrijd in te voeren die geldig is voor de laatste wedstrijd. Een afwezigheid tijdens die race kan met andere woorden als schrapresultaat ingebracht worden. Volgend seizoen keert de leukste autosportdiscipline van de Benelux vervolgens terug naar de traditionele regel, waarbij alleen het slechtste resultaat, en niet een afwezigheid, wordt geschrapt.

Op basis van de resultaten van de enquête wordt er daarnaast al gewerkt aan de agenda van 2021, die zal bestaan uit vier wedstrijden bovenop de Hankook 25 Hours VW Fun Cup.
 
Als kers op de taart heeft Kronos Events een prachtige uitdaging bedacht voor de vaste deelnemers aan de VW Fun Cup powered by Hankook. Na afloop van de seizoenen 2020 en 2021 wordt er naar goede gewoonte jaarlijks een kampioen gekroond, maar bovendien krijgt de VW Fun Cup powered by Hankook na afloop van volgend jaar ‘superkampioenen’ op basis van de eindresultaten van de twee edities. Een gouden en vooral unieke kans die u niet kunt laten liggen, toch?


VW Fun Cup powered by Hankook 2020 – Voorlopige kalender
(in functie van de beslissingen van de regering)

  • 22-23/08 – Circuit Zolder – Zolder Fun Festival – 8H
  • 12-13/09 – Circuit Zandvoort (Nederland) – Benelux Open Races – 8H
  • 02-03/10 – Circuit de l’Anneau du Rhin (Frankrijk-Elzas) – Trophée d’Alsace – 8H
  • 29-30/10 – Circuit de Spa-Francorchamps – 12H30
  • 13-14-15/11 – Portimão (Portugal-Algarve) – 8H

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Jimmy D’hondt gaat voor drie op een rij in de BRC Master Cup

Mede omdat Roger Hodenius en Jos Verstappen hun kansen niet verdedigden in de laatste wedstrijd van het seizoen in Spa, werd Jimmy D'hondt vorig...

Jan Lauryssen met Belgium Racing op zegejacht in GT Cup Europe

Jan Lauryssen verdedigt in 2024 de kleuren van het Limburgse Belgium Racing Team. De Kempenaar ontpopte zich de voorbije seizoenen tot een referentie in...

Rally van Haspengouw: De Clio’s favoriet tussen de boomgaarden

Ook dit jaar zorgt de 2WD Trophy voor een lage instapdrempel in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. In de 2WD Trophy wordt immers gereden...
error: Content is protected !!