Veels en Van der Ende kennen veel strijd in de VRM BMW M2 Cup

Tijdens de Jack’s Racing Day op Assen zat er eindelijk weer publiek op de banken. Het ideale podium voor Max Veels en Jack van der Ende om hun strijdlust te tonen in de EKRIS BMW M2. Zij trakteerden het publiek op twee spannende races en knokten voor iedere meter, waarbij Max en Jack aantoonden tot de snelsten te horen in de klasse maar door omstandigheden bleef het podium nipt buiten bereik en blijft de beloning voor de rijders uit.

Na een dag van trainingen, stond vrijdag eind van de middag de kwalificatie op het programma. In deze sessie kwam niet het volledige potentieel uit de EKRIS BMW en ze reden naar een achtste stek. “Toch wel een beetje teleurstellend. Dit weekend hebben we weinig tracktime en is de eerste maal dat we met de BMW rijden op Assen,” liet Max Veels optekenen.

Dit betekende veel werk voor Max en Jack tijdens de eerste race op zaterdag. Daarbij maakte de weergoden het nog eens zeer lastig. Vlak voor de start brak er een flinke bui los boven het circuit van Assen. Max die de race begon moest het gaspedaal voorzichtig beroeren, waarbij hij er alles aan deed om de wagen in het rechte spoor te houden. “De baan was eigenlijk sneller dan verwacht en ging eigenlijk beter dan verwacht en ik wist mij naar voren te rijden.

Iedere ronde werd het droger en kwam ik steeds beter in mijn ritme.” Met een podium in het vizier was het tijd om het stuur over te geven aan Jack. Door een goede stop wonnen ze een plek, maar in die slotfase werd het gas niet meer ingedrukt. Een stevige crash van een andere deelnemer zorgde voor een neutralisatie en betekende dat de race voortijdig werd gestaakt. “Balen, we eindigde als vierde en hadden zeker de snelheid voor een podium!” verklaarde Jack na de race.

Zondag na mooie demonstraties van een Formule 1 tweezitter en publiek op de banken was de BMW M2 Cup het sluitstuk van het weekend. Het duo in de EKRIS BMW was er veel aangelegen om het publiek op een show te trakteren. Jack startte en nestelde zich op de vierde stek en zag de deelnemers op het podium strijden. Buiten zijn schuld werd hij geraakt door een deelnemer uit een andere klasse, dit zorgde voor een slechte wegligging. “Die snelle wagen raakte mij en de wegligging was daardoor niet goed. Een aanval op het podium zat er niet meer in.” de wedstrijd nam Max het stuur over, maar ook hij kampte met de wegligging problemen en zag daardoor de welverdiende trofee aan zich voorbijgaan. Max: “Het is super teleurstellend we geen podium pakte. Twee vierde plekken zijn niet verkeerd, maar de beloning blijft steeds uit. Natuurlijk was het wel weer geweldig om te kunnen racen voor publiek, dat geeft toch wel iets extra’s aan het weekend.”

“Tijdens het DTM-weekend rijden wij ook twee races en gaan dan voor de beker!”

Bron: V-Max Racing Management 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!