Vereenvoudiging van de technische regels

Stagneren is achteruitgaan… Maar soms moet je een stap achteruit zetten om daarna beter progressie te kunnen maken. Vorig jaar speelden de organisatoren de kaart van de authenticiteit, door de categorie ‘Super Legend’ in het leven te roepen voor de wagens die niet volledig aan het technische reglement beantwoordden. De regelgeving werd verkeerd begrepen, slecht geïnterpreteerd en kon op weinig bijval rekenen. Resultaat van dat alles: de RAC Spa heeft besloten om de technische regelgeving te vereenvoudigen, net als de bekende coëfficiënten die zo eigen zijn aan de Legend Boucles…

We moeten toegeven dat voor de editie 2019, we te ver gingen wat betreft het technische reglement”, legt Pierre Delettre uit. “De doelstelling voor 2020 was dus om een meer eenvoudig principe na te streven, dat redelijker voor iedereen is. De categorieën ‘Legend’ en ‘Challenger’ hebben dus dezelfde basisregels, waardoor een niet-conforme wagen in ‘Legend’ niet kan opdagen in ‘Challenger’. Het enige verschil is dat de categorie ‘Challenger’ voorbehouden is aan wagens gebouwd tot 1987, terwijl we in ‘Legend’, wagens accepteren volgens Annex J2 van de FIA, gebouwd tot 1990, maar dan enkel voor tweewielaangedreven wagens. De leeftijdscoëfficiënt van deze wagens gebouwd tussen 1987 en 1990 gaat van 1,4 naar 1,2.

Nog belangrijker is dat voor de categorieën ‘Legend’ en ‘Challenger’, de remmen en ophangingen… vrij zijn! Dat betekent dat er geen wijzigingen aan wagens moeten gedaan worden in vergelijking met de rest van het seizoen. De versnellingsbakken mogen sequentieel zijn, maar dan is de coëfficiënt 1,5!   

“Voor wat de motoren betreft, een bron van heel wat discussies, voor, tijdens en na de proef, is een vergroting van de cilinderinhoud van 20% toegelaten, zonder de coëfficiënt te veranderen”, aldus nog Pierre Delettre. “Als het meer dan 20% is, of als de motor van 8 naar 16 kleppen gaat, is de coëfficiënt 1,5. De Ford Escort van het type ‘Milligton’, of wagens met een mechaniek van een ander merk zijn verboden! Het is en blijft een proef voor historische wagens.” 

Last but not least worden de coëfficiënten voor de bouwjaren ook vereenvoudigd. De wagens gebouwd tot 31 december 1961 krijgen een coëfficiënt van 0,95, om eigenaars van oudere wagens aan te moedigen deel te nemen, terwijl voor de wagens gebouwd tussen 01/01/1962 en 31/12/1986, de coëfficiënt 1,0 zal zijn. 

Wat betreft de categorie ‘Classic’, daar veranderen de regels niet. De rolkooi is verplicht vanaf 2021. Dat betekent dat voor de Legend Boucles @ Bastogne 2020, dat nog niet verplicht is. “We hebben overigens besloten dat voor de editie 2021, enkel de auto’s van na 01/01/1971 een rolkooi moeten hebben. We willen daarmee de deelname van wagens van de jaren ’50 en ’60 verder aanmoedigen”, aldus Pierre Delettre.

Voor deze editie 2020 van de Legend Boucles @ Bastogne is er dus een zekere zachtheid in de sportieve en technische filosofie aanvaard.

Bron: Legend Boucles @ Bastogne

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!