Vettel vertrekt bij Ferrari

De Italiaanse renstal kondigde vandaag aan dat Sebastian Vettel het team zal verlaten aan het einde van het Formule 1-seizoen 2020 en noemt het een gezamenlijke beslissing. Zo komt er dus een einde aan de geruchtenmolen die de laatste weken volop aan het draaien was, maar zullen de speculaties over wie het stoeltje van Vettel zal innemen, nu het gespreksonderwerp van de komende dagen worden. De belangstelling voor zijn plaats is groot en er is ondertussen al een hele lijst aan kandidaten die de ronde doen. Carlos Sainz maar ook Daniel Ricciardo zijn namen die veel genoemd worden.

Als viervoudig wereldkampioen bij Red Bull kwam Sebastian Vettel in 2015 naar de renstal van Ferrari, om in de voetsporen van Michael Schumacher te treden. Met viertien overwinningen in vijf seizoenen kon de Duitser de Italiaanse renstal nooit aan een nieuwe wereldtitel helpen. Zijn beste resultaat voor Ferrari was twee keer vicekampioen in 2017 en 2018. De wagen van Ferrari was niet opgewassen tegen de heerschappij van Mercedes de afgelopen jaren. Maar de schuld lag niet altijd bij de wagen, Vettel maakte zelf ook heel wat cruciale fouten zoals in 2018, waardoor hij zijn voorsprong op Lewis Hamilton in rook zag opgaan.

De komst van Charles Leclerc was voor de Duister een nieuwe bedreiging, zijn status als onomstotelijk nummer 1 van het team was niet meer. In 2019 was de jonge Monegask duidelijk de meerdere binnen het team van Mattia Binotto. Iedereen herinnert zich nog wel de beelden van vorig jaar tijdens de GP van Brazilië waarbij Vettel en Leclerc elkaar van de baan reden, einde verhaal voor beide Ferrari-rijders.

(c) Red Bull Content Pool

“Het is een beslissing die we samen met Sebastian genomen hebben, een beslissing waar beide partijen elkaar in kunnen vinden”, aldus Mattia Binotto, teambaas van Ferrari.  “Er is geen specifieke reden die tot deze beslissing leidde, alleen zijn we van de overtuiging dat het tijd was om ieder onze eigen weg te gaan om zo onze doelstellingen te bereiken.”

“We willen Sebastian bedanken namens iedereen bij Ferrari voor zijn grote professionaliteit en de menselijke kwaliteiten die hij heeft getoond gedurende deze vijf jaar, waarin we samen zoveel geweldige momenten hebben gedeeld. We zijn er nog niet in geslaagd om samen een wereldtitel te behalen, maar we zijn ervan overtuigd dat we nog veel kunnen laten zien in het seizoen 2020.”

Vettel dreigde op een zijspoor te geraken met de komst van Charles Leclerc en de onderhandelingen over zijn contract die al geruime tijd lopende waren. Zijn salaris zou beduidend lager liggen dan voorgaande deals en ook de duur van zijn contract was eerder teleurstellend te noemen. Maar hij benadrukte in zijn aankondiging dat financiële overwegingen geen rol speelden bij deze beslissing.

“Om de allerbeste resultaten in deze sport te behalen, is het van belang dat alle partijen perfect samenwerken. Samen hebben we ons gerealiseerd dat er niet langer een gemeenschappelijke wens is om te blijven samenwerken,” laat Vettel weten. “ Financiële zaken hebben bij deze beslissing geen rol gespeeld. Ik zal de tijd nemen om na te denken over mijn toekomst. Tenslotte wil ik alle mensen bij Ferrari en vooral de ‘Tifosi’ over de hele wereld bedanken voor de steun die ze me in de afgelopen jaren hebben gegeven.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!