Vier Belgen in de line-up van Audi Sport

Audi Sport Customer Racing betreedt het motorsportseizoen 2022 met een mix van gevestigde coureurs en veelbelovende jonge coureurs, waaronder drie nieuwe aanwinsten. De groep Audi-rijders bestaat in totaal uit 16 talenten. Ze worden vergezeld door drievoudig DTM-kampioen René Rast en voormalig DTM-vicekampioen Nico Müller. De twee coureurs zullen dit jaar het klantenraceprogramma van het merk opnieuw versterken.

“We hebben onze line-up opnieuw verjongd en zijn ideaal gepositioneerd voor alle uitdagingen in GT3-races en WTCR-toerwagenraces”, zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport-klantenraces. “Van jonge talenten tot gevestigde namen, we hebben een veelbelovende mix van internationale coureurs, vooral in de klantenprogramma’s maar ook voor alle taken in strategische races.”
Een kern van 13 coureurs blijft dit jaar ongewijzigd voor Audi Sport-klantenraces: de Fransman Nathanaël Berthon hielp vorig jaar met succes bij de ontwikkeling van de Audi RS 3 LMS in de testen en in het FIA WTCR. Mattia Drudi uit Italië won met twee teamgenoten de Campionato Italiano GT Endurance 2021. De Duitser Christopher Haase won sinds 2009 al twee kampioenstitels, vier 24-uursraces en vele andere races voor Audi. Zijn landgenoot Pierre Kaffer, winnaar van de 24 uur van de Nürburgring 2019, is een veelgevraagde en ervaren teamgenoot bij klantenteams. Kelvin van der Linde uit Zuid-Afrika, winnaar van de 24 uur van de Nürburgring en tweevoudig kampioen van de ADAC GT Masters, zette zijn zegereeks in de DTM voort. Hij won in 2021 vier races en vocht in zijn debuutseizoen voor de titel.

De Duitse Dennis Marschall breidde zijn tot nu toe voornamelijk nationale race-expertise uit in 2021 in de Silver Cup-klasse van de GT World Challenge Europe. Zijn landgenoot Christopher Mies blijft de meest succesvolle Audi Sport-coureur in het aantal kampioenschapssuccessen na zijn vijfde titeloverwinning in een Audi R8 LMS, die hij onlangs behaalde in de ADAC GT Masters. In januari won hij de 24 uur van Dubai. De Zwitserse Patric Niederhauser, ADAC GT Masters-kampioen van 2019, vierde vorig jaar zijn eerste grote uithoudingssucces voor Audi tijdens de Indianapolis 8 Hour. De Duitse Frank Stippler blijft een veelgevraagd expert voor de races in de Eifel als tweevoudig winnaar van de 24 uur van de Nürburgring en met zijn ongeëvenaarde Nordschleife-ervaring. De Belgische Dries Vanthoor en Charles Weerts hebben onlangs samen twee Fanatec GT World Challenge Europe-titels gewonnen, wat bijdroeg aan in totaal vijf kampioenschapsoverwinningen voor Team WRT. Vanthoor won in januari ook de 24 uur van Dubai. Zijn landgenoot Frédéric Vervisch, die GT-sportwagens en TCR-toerwagens rijdt, claimde de eerste overwinning van de Audi RS 3 LMS gen II en is vorig jaar tweede geworden in het FIA WTCR. Ten slotte breidde de Duitse Markus Winkelhock zijn sterke staat van dienst verder uit met een overwinning in de Indianapolis 8 Hour en zijn zesde algemene 24-uurs raceoverwinning, dit keer in Sebring.

Christopher Mies – Ricardo Feller

Nieuw in de Audi Sport-rijdersploeg zijn Luca Engstler, Ricardo Feller en Gilles Magnus. Engstler uit de Duitse Allgäu-regio heeft op 21-jarige leeftijd al zes algemene TCR-titels gewonnen en vorig jaar ook een klassetitel in het FIA WTCR behaald als de beste junior. Ricardo Feller uit Zwitserland, die even oud is, verbeterde gestaag als privérijder in de ADAC GT Masters sinds 2017 voordat hij vorig jaar voor het eerst de veeleisende GT3-raceserie won samen met Christopher Mies. In 2017 nam Feller al als tiener deel aan de Audi Sport Racing Academy – een talentontwikkelingsschool van de Audi-rijervaring. Een andere junior is tijdens een andere promotie onder de aandacht van Audi Sport gekomen: Gilles Magnus zegevierde in een selectiewedstrijd van de Belgische autoclub RACB in Audi in Neuburg an der Donau in december 2018. Sindsdien heeft de Belg, nu 22 , de 2020 FIA WTCR Rookie Driver Award gewonnen in de Audi RS 3 LMS en een jaar later de WTCR Trophy. Bovendien was hij vorig jaar de eerste privérijder die een overwinning behaalde in de nieuwe Audi RS 3 LMS gen II.

De 16 coureurs worden versterkt door Nico Müller, winnaar van de 24 uur van de Nürburgring 2015, en drievoudig DTM-kampioen René Rast. Hij behaalde al drie 24-uurs algemene overwinningen in de Audi R8 LMS en was in 2014 kampioen in de ADAC GT Masters.

Naast het vertrek van Mike Rockenfeller aan het einde van seizoen 2021, verlaat ook Rahel Frey de Audi-coureursploeg. “We willen hen beiden uit de grond van ons hart bedanken voor hun inzet. Ze zijn uitstekende ambassadeurs geweest en hebben wereldwijd het imago van ons merk gevormd”, aldus Chris Reinke. “We wensen hen allebei veel succes in hun toekomstige carrière.” Rockenfeller won onder meer de LMS-sportprototype-raceserie met Audi in 2008, de 24 uur van Le Mans in 2010 en de DTM van 2013. Rahel Frey was elf jaar in dienst bij Audi – aanvankelijk twee jaar in de DTM, daarna in de klantenraces. Met zes individuele overwinningen in de Audi R8 LMS GT3 is zij een van de meest succesvolle vrouwelijke coureurs in de GT3-racerij.

Bron: Audi Sport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!