Viertal Denis-Denis-Businaro-Heymans om DRM te laten schitteren in Pure-klassement

DRM Motorsport mag pronken met een aanwezigheid op alle niveaus tijdens de volledige VW Fun Cup powered by Hankook in 2020. Naast de jacht op het algemene klassement, de Fun-klasse en de Biplace-categorie, wil het Brusselse team een hoofdrol spelen in ‘Pure’, waar rijders aan de start komen die alleen de VW Fun Cup of een gelijkaardige competitie op hun palmares hebben staan. Zonder de #53 ‘DRM-Nice Cars’ te vergeten, een auto die technische ondersteuning krijgt van de troepen van Matthieu de Robiano, krijgt de #199 ‘DRM-Materne Credeco’ de zware taak om het team te laten schitteren in die divisie.
 
De #199, een startnummer dat de geschiedenis van de VW Fun Cup heeft getekend, kan rekenen op een viertal dat snelheid en ervaring combineert. Om te beginnen is er Philippe Denis, een gekend gezicht dat zijn terugkeer maakt bij de structuur gebaseerd in de buurt van Hoogtepunt Honderd. De man uit Nijvel maakte het debuut van het DRM-avontuur mee in 2014 en 2015. “Het is een genoegen om terug te keren naar DRM Motorsport”, legt Philippe uit. “In de loop der jaren is het team sterker en sterker geworden. Ik ben erg onder de indruk van het niveau van dit topteam in de VW Fun Cup. Mijn teamgenoten heb ik enkele weken geleden al ontmoet op restaurant. We hebben verschillende roots, maar we koesteren dezelfde passie. We kunnen niet wachten en ik hoop dat dit avontuur bij DRM verschillende seizoenen zal blijven duren.”
 
Philippe brengt gezelschap mee bij DRM Motorsport, aangezien ook zijn zoon Quentin zich aan een nieuwe uitdaging waagt. De 20-jarige belofte staat aan de vooravond van zijn vijfde seizoen in de VW Fun Cup, maar heeft ondertussen al een reputatie opgebouwd als een van de rijzende sterren in de competitie van Kronos Events. Hij moet met andere woorden in het oog gehouden worden… “Sinds mijn debuut in 2016 had ik nog nooit zoveel verwachtingen”, glimlacht Quentin. “Met de #199 bleek ik tijdens oefensessies in Mettet en Spa sneller dan ik ooit geweest ben. Dit ultraprofessionele team geeft me vertrouwen en dat heeft een positief effect op het asfalt. We beschikken over een uitstekende bolide die tot in de puntjes is voorbereid. De ambitie is dus duidelijk om te schitteren in Pure!”
 
Ook het volgende teamlid betwist het seizoen 2020 met ambitie. Na vier deelnames aan de 24H2CV en een gastoptreden in de Hankook 25 Hours VW Fun Cup bij DRM Motorsport, heeft Martin Businaro beslist om zijn eerste volledige seizoen te betwisten bij een team dat hij kent als zijn broekzak. In juli noteerde hij erg sterke rondetijden in Spa-Francorchamps, en dus wil Martin aantonen dat hij meer is dan alleen journalist. “DRM heeft ervoor gezorgd dat ik de 25 Hours en de 24H2CV kon betwisten in 2019, waardoor mijn seizoen toch nog kleur heeft gekregen”, verduidelijkt de rijder uit Walcourt. “Toen Matthieu me voorstelde om plaats te nemen in de #199, heb ik dan ook niet lang getwijfeld. Met DRM Motorsport kan ik op beide oren slapen. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Het team dat we vormen, moet in staat zijn om te mikken op een podiumplaats in Pure. Ik bedank tot slot mijn partners Net&Co en WeStore, die het mogelijk hebben gemaakt om mijn droom te beleven.”
 
De vierde man is evenmin een onbekende voor DRM. Jean-Luc Heymans is een van de eerste rijders die voor het Brusselse team uitkwam en racete vorig seizoen nog op de Biplace van ‘Car Pass’. De Namenaar is een gelauwerde gentleman driver die zijn bedachtzaamheid en ervaring zal bijdragen aan het ambitieuze viertal. “Dit is mijn eerste volledige seizoen in de VW Fun Cup”, klinkt het bij Jean-Luc. “Ik heb me geamuseerd op de #365 in 2019, maar dit seizoen wou ik terugkeren naar de eenzitters. Het is prachtig om het stuur te delen met Philippe, Quentin en Martin. De sfeer tussen de rijders en in het team is uitstekend. De vijf wedstrijden van de kalender samen afwerken, geeft een extra dimensie aan dit avontuur!”
 
Als kers op de taart beschikt de #199 over een gloednieuwe livery voor het seizoen 2020. Er is geen sprake meer van de zwart-rode kleuren die sinds 2015 werden gebruikt door DRM, maar wel van een citroengele jurk en talloze, groenachtige pijlen! De meest aandachtigen zullen meteen het eerbetoon aan de ‘Grello’-kleuren van Manthey Racing opgemerkt hebben, de fluo livery van de Porsche 911 die vele rijders intimideert op de Nordschleife van de Nürburgring. Naar goede gewoonte is Jean-Luc Vanuf het creatieve brein achter dit prachtige ontwerp, dat Philippe, Quentin, Martin en Jean-Luc moet laten opvallen in het kleurrijke peloton.  
 
Afspraak op 22 en 23 augustus op het circuit van Zolder om de #199 ‘DRM-Materne Credeco’ in actie te zien, net als alle andere auto’s van DRM Motorsport, tijdens de openingsmanche van het seizoen!

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!