Vincent Verschueren: “Het was een eer en een genoegen!”

Met een twaalfde plaats in het algemene klassement van het wereldkampioenschap rally, een vierde plaats in de rangschikking voor het Belgisch kampioenschap en het eerste Belgische team aan de meet hebben Vincent Verschueren en Filip Cuvelier een zeer knappe prestatie neergezet in de Ardeca Ypres Rally Belgium.

Vincent Verschueren en zijn copiloot Filip Cuvelier waren in de wolken op zondag aan het einde van de allerlaatste klassementsproef van de Ardeca Ypres Rally Belgium WRC. Op minder dan twee kilometer van de werkplaats van hun team, GoDrive, bereikten de beide heren op schitterende wijze de meet in deze manche die deel uitmaakte van het wereldkampioenschap.

Het is voor het hele team al een enorme voldoening om de meet te bereiken in een dergelijk lastige rally”, legt Vincent Verschueren uit. “Je kan je niet voorstelle hoeveel werk er kruipt in de voorbereiding van een WRC-rally! Het was een eer en een genoegen voor al onze monteurs, voor onze teambaas Gaby Goudezeune en voor onszelf in de auto om deel uit te maken van dit uitzonderlijke spektakel.

De Belgische manche van het WRC bleek een regelrecht schot in de roos en, net als de tenoren uit het wereldkampioenschap, konden ook de lokale helden hun liefde voor de rallysport delen met de fans. “Van bij de verkenningen begrepen we dat er wat op til was”, lacht Filip Cuvelier. “Er stonden overal mensen en iedereen vroeg handtekeningen en foto’s. En zo was het de ganse week. Er heerste een uitzonderlijke sfeer en dat heeft zeker bijgedragen tot de magie van het evenement. Om eerlijk te zijn is het de rallysport die dit weekend heeft gezegevierd.

Op sportief vlak mocht de Volkswagen Polo GTI Rally2 van het GoDrive team eveneens mee aan het feest, met een 12e plaats in het finale algemene klassement, de vierde bij de deelnemers die ingeschreven waren voor het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. “Onze Polo GTI Rally2, één van de twee Volkswagen aan de start, was echt top”, bevestigde de Belgian VW Club-rijder. “Ik ben echt trots op onze jongens van het GoDrive-team, op de samenwerking met onze ingenieur, Janis Urc, en op het werk van mijn trouwe copiloot Filip Cuvelier. In tegenstelling tot vorig jaar, finishten we niet op het BK-podium, dat werd bezet door een Fransman, een Brit en een Belgische Luxemburger, maar het is duidelijk dat we een tandje hebben bijgestoken. Ik heb met momenten geprobeerd om het tempo op te voeren, maar begon meteen enkele kleine foutjes te maken. De Polo ligt zeer laag bij de grond. In de diep uitgesneden bochten in de Westhoek raakt de carterbescherming soms de grond, wat tot onverwachte reacties kan leiden. Als ik harder had doorgeduwd, hadden we misschien de meet niet gehaald. Uiteindelijk finish ik als de eerste rijder met een Belgische licentie, wat wel leuk is.

De volgende afspraak dient zich al snel aan voor Vincent Verschueren, Filip Cuvelier en het GoDrive-team: op 2 en 3 september staat het team aan de start van de Omloop van Vlaanderen, de zevende afspraak van het Belgisch kampioenschap. “We mikken er op het podium”, zegt Vincent. “Nadien rijden we met de Aarova Rally in Oudenaarde een regionale rally op eigen bodem, alvorens we naar de Rally van de Condroz in Hoei trekken, een rally die steevast populair is. Tenslotte sluit de Rally van Kortrijk, nog een lokale afspraak, ons programma van 2022 af. We hopen het seizoen in schoonheid af te sluiten!

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!