Vincent Verschueren: “In deze omstandigheden zal de TAC een flinke uitdaging vormen!”

Vincent Verschueren en Filip Cuvelier betwisten aanstaande zaterdag 9 april met de TAC Rally hun eerste manche van het seizoen in het Belgian Rally Championship. De GoDrive-rijder viseert in zijn Volkswagen Polo GTI Rally2 een podiumplaats bij zijn thuiswedstrijd.

In de regio Tielt wordt deze zaterdag de TAC Rally verreden. De afspraak vormt de derde manche van het Belgisch kampioenschap Rally en heeft voor Vincent Verschueren altijd een speciaal kantje. “Waar de Ypres Rally de thuiswedstrijd is voor mijn team GoDrive, is de TAC een beetje ‘mijn’ rally aangezien ik in Gavere woon, op een twintigtal minuten van Tielt”, stelt de GoDrive VW Polo GTI Rally2-rijder. “De manche maakt dit jaar zijn comeback op de kalender nadat deze in 2020 en 2021 werd afgelast vanwege het coronavirus. Ik moet zeggen dat ik enorm uitkijk om weer aan de start te staan van de rally die ik in 2017 nog won.”

Hoewel de TAC Rally niet de meest populaire manche op de kalender is, vormt hij niettemin een niet te onderschatten uitdaging… iets wat de rijders wel weten te waarderen. “Het is een vrij technische rally”, bevestigt de Belgian VW Club-rijder. “Er zijn verschillende gripniveaus en ook enkele zeer gladde stukken. Gezien de weersvoorspellingen op regen duiden, belooft de editie 2022 van de TAC Rally een flinke uitdaging te vormen.”

Vincent Verschueren en copiloot Filip Cuvelier lieten de twee eerste manches van het Belgisch kampioenschap aan zich voorbijgaan en vatten dus in Tielt hun nationaal seizoen aan met een rally waar verschillende titelkandidaten op het appel ontbreken. “Het is uiteraard spijtig dat de deelnemerslijst ditmaal iets compacter is”, betreurt Vincent. “Er zijn maar weinig teams die alle zes manches van het Belgian Rally Championship kunnen afwerken. Men moet dus keuzes maken en dat is meteen ook de reden waarom wij afwezig bleven op de eerste twee manches. Nu, voor ons verandert dit weinig aan de situatie: we willen een goede rally rijden en we mikken op een podiumplaats. Als we dit jaar een hoofdrol willen spelen in het BRC, zou het goed zijn om onze campagne af te trappen met een grote puntenbuit.”

Met een VW Polo GTI Rally2 die voorzien is van de meest recente upgrades en met afstellingen die steeds beter aansluiten bij de Belgische rallywegen, hopen Vincent Verschueren en Filip Cuvelier in de TAC Rally op het voorplan te treden. Op het menu staan 14 klassementsproeven en omstreeks 7u47 zal de start worden gegeven. Afspraak in Tielt!

Bron: Belgian VW Club

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...

Lynk & Co Cyan Racing onthult kleurstelling en nummers TCR World Tour 2023

Lynk & Co Cyan Racing heeft zijn livery en racenummers onthuld voor het eerste TCR World Tour seizoen waarin het team vier nieuwe generatie...
error: Content is protected !!