Virtual Belcar: Meest bekeken sim racing kampioenschap van België gaat opnieuw live

Nu vrijdag 05 februari 2021 gaan 50 teams aan de slag op de virtuele versie van Circuit Zolder voor de voorlaatste ronde van de Virtual Belcar Winter Series. Ook deze keer kan je de wedstrijd live volgen op het youtube kanaal van SimracersworldTV. De uitzending start om 19u30 met het laatste deel van de kwalificatie. Om 20u gaan de lichten op groen voor een race van 4 uren.

Onder het coronaproof motto: “race-at-home”, ontmoeten sim racers en doorwinterde racepiloten elkaar in een competitieve en digitale omgeving. Die laatste groep voelt zich trouwens steeds meer thuis in de simulator en dat vertaalt zich naar wedstrijden waarbij er tot in de laatste seconden wordt gestreden voor een plek op het podium.

Het kampioenschap telt vier klassen van wagens. In Belcar 1 zien we de snelle Radical SR8, in Belcar 2 de uitdagende Porsche 911 GT3 Cup, in Belcar 3 de titanenstrijd tussen de BMW M4 GT4 en de Porsche Cayman GT4, terwijl de Audi TCR RS3 het strijdwapen in Belcar 4 vormt.

Circuit Zolder kent voor de meeste van de in totaal 150 rijders nog weinig geheimen. In de zomer editie van het kampioenschap konden ze al deelnemen aan de eerste virtuele 24 Hours of Zolder. Net zoals bij de vorige races schuilt ook deze keer de uitdaging in het omgaan met verkeer uit de diverse klassen.

Voor de finale van de Virtual Belcar Winter Series trekt de digitale karavaan op 26 februari 2021 naar het Canadian Tire Motorports Park. In geen enkele klasse ligt de top 3 van het kampioenschap al vast en zal de laatste race waarschijnlijk beslissen over de podiumplaatsen.

Contact:
www.virtualbelcar.be
[email protected]

Youtube overzicht vorige wedstrijden:
https://www.youtube.com/channel/UCgGADFVNI_SDs6gyV5Ip69A

Deelnemers: https://virtualbelcar.be/belcar
Standen: https://virtualbelcar.be/standings

Belcar Series

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!