Virtueel racen kort samengevat

Porsche Supercup: Het was een succesvolle start van het nieuwe seizoen voor Graham Carroll en Sebastian Job in de Porsche TAG Heuer Esports Supercup: het Britse duo van het Red Bull Racing Esports-team wonnen de eerste twee races op het Circuit van Zandvoort.

TCR Europe: Tijdens de openingsronde van de nieuwe TCR Europe SIM Racing-serie op het virtuele circuit van Spa-Francorchamps gingen beide zeges naar Daniel Nagy uit Hongarij. Onze landgenoot Gilles Magnus eindigde in race twee op een mooie vierde plaats, in de eerste wedstrijd raakte hij betrokken bij een aanrijding en moest de race uiteindelijk afsluiten als elfde.

Formule E: De tweede wedstrijd van de Formule E Race at Home Challenge werd verreden op het fictieve “Electric Docks” circuit, opnieuw ging de zege naar Maximilian Gunther nadat hij eerder de eerste wedstrijd ook al achter zijn naam wist te schrijven. Robin Frijns eindigde als tweede voor Nico Müller. Polesitter Stoffel Vandoorne kwam pas als vijfde over de streep nadat hij met zijn wagen in de eerste bocht in de muur belandde.

IMSA: Bruno Spengler wist opnieuw de poleposition te verzilveren voor deze derde editie van de IMSA iRacing Pro Series nadat hij ook de eerste twee wedstrijden van het kampioenschap al had gewonnen. Maar uiteindelijk ging Nick Catsburg met de gouden plak aan de haal in Mid-Ohio. Door de overwinning op Mid-Ohio heeft Catsburg nu ook de leiding in het kampioenschap overgenomen van Spengler die uiteindelijk zesde eindigde.

VLN: Virtuele strijd tussen twee BMW Z4 GT3’s tot in de allerlaatste meters tijdens de vierde manche van de Digital Nürburgring Endurance, beide wagens kwamen in de Hohenrain chicane met elkaar in aanraking en kwamen zelfs even van de racebaan af. Het was een echte thriller, maar uiteindelijk finishten Bruno Spengler, Kay Kaschube en Nils Koch als eerste.

Indycar: In de laatste ronde van de Indycar iRacing Challenge ging de zege naar Scott Mclaughlin op de virtuele Indianapolis Motor Speedway.  Mclaughlin wist zijn wagen op poleposition te kwalificeren en behaalde zo zijn tweede zege binnen in het kampioenschap.

DTM Classic: Met een sprong naar 1992 werd de eerste wedstrijd van de DTM ESports Classic Challenge verreden op het circuit van Zolder. Er werden twee wedstrijden van elk 15 minuten gereden, voorafgegaan door kwalificaties. Voor de eerste wedstrijd stond R. Frijns (Audi V8) op de pole positie, gevolgd door R. Rast (Audi V8). De derde startplek was voor B. Steen (Ford – Ruch Motorsport).
De Audi’s vochten een stevige strijd, maar het was Steen, die voor het eerst in de geschiedenis van de DTM – zij het virtueel – een Ford Mustang naar de overwinning reed.
K. van der Linde (Audi V8) kwalificeerde zich als snelste voor de tweede race. Had de kwalificatie net enkele seconden langer geduurd, dan zou L. Auer (BMW M3) waarschijnlijk met de pole zijn gaan lopen. N. Müller (Audi V8) vervolledigde de top 3. Tijdens de tweede race werd er flink geduelleerd in de Audi-vloot. Uiteindelijk ging Müller met de overwinning aan de haal, gevolgd door Frijns en van der Linde.
Steen, die de tweede race in twintigste positie startte, reed zijn Ford naar de vijfde plaats.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!