VIRTUELE FUN OP HET GLOEDNIEUWE F1-CIRCUIT VAN ZANDVOORT!

Als de rondetijden neergezet tijdens de voorbereidende oefensessies een graadmeter vormen voor wat er woensdagavond staat te gebeuren, mag de VW e-Fun Cup powered by Hankook zich opmaken voor een boeiende tweede confrontatie. Kampioenschapsleider Julien Schein (#2 DRM Motorsport) wordt zonder twijfel een van de hoofdrolspelers op het vernieuwde, virtuele F1-circuit van Zandvoort, maar de concurrentie heeft haar huiswerk gemaakt!

Een dubbele overwinning tijdens de eerste virtuele meeting op het Circuit de Spa-Francorchamps heeft Julien Schein een buffer opgeleverd in de voorlopige tussenstand, waar hij elf punten voorsprong telt op Simon Duterme (#22 Pro-Team). Aangezien een overwinning in de VW e-Fun Cup powered by Hankook twintig punten waard is, kan de man uit Doische dus met een zekere gemoedsrust naar de Nederlandse kust trekken (we noteren verder dat Kronos Events heeft nagedacht over een ventilatiesysteem om het gedigitaliseerde circuit van jodium te voorzien…).
 

Het Italiaanse kamp geeft zich duidelijk niet zomaar gewonnen, met een erg sterke Luca Vernole (#8 Team Wave Italy) en Gabriele Torelli (#406 8KS Warner Experience), even snel online als aan het stuur van een VW Fun Cup Evo3.

Ook de andere Belgen hebben niet stilgezeten tijdens de voorbereiding. Benoit Philips, de vertegenwoordiger van CG Racing in de competitie van Kronos Events, gaf tijdens de voorbereidende oefensessies slechts enkele fracties van een seconde toe op de referentietijd. Samen met Simon Duterme en Edouard Chevalier (#260 McDonald’s Racing), beiden op het podium in Francorchamps, zal hij de Belgische delegatie aanvoeren die het leven van de kampioenschapsleider zuur zal proberen maken.
 
Een peloton van dertig rijders wordt verwacht op de computerversie van het simulatieplatform van Assetto Corsa. Alle wedstrijden van de VW e-Fun Cup powered by Hankook zijn rechtstreeks te volgen via de live timing-pagina en op YouTube. Tijdens die live-uitzending wordt overigens ook de locatie bekendgemaakt van de finale van het kampioenschap, waarvoor tot woensdagavond 18 uur kan gestemd worden op de Facebookpagina van de VW Fun Cup.
 
Met ongeveer tien rijders binnen dezelfde seconde tijdens de testfase voor de tweede wedstrijd, zult u woensdagavond ongetwijfeld op het puntje van uw stoel zitten. De actie start om 20.30 uur met een eerste kwalificatiesessie van een halfuur, gevolgd door twee races van 45 minuten, onderbroken door een korte, tweede kwalificatie van tien minuten. De strijd is geopend!

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!