Volg de Rally van Haspengouw Live via Facebook

Het Kroon-Oil Belgian Rally Championship is de laatste jaren uitgegroeid tot het sterkste nationale kampioenschap van Europa en ver daarbuiten. Dat heeft in grote mate te maken met de sterke promotie van het kampioenschap op televisie en sociale media. Ook dit jaar zal je niets moeten missen van de 10 wedstrijden die op de kalender staan. 

Het seizoen opent zaterdag met de Rally van Haspengouw, een klassieker die verreden wordt op de grens van Zuid-Limburg en Vlaams-Brabant. De wedstrijd telt 12 klassementsproeven, verdeeld over drie lussen van vier proeven (Walshoutem, Boekhout, Kamerijck en Halle-Booienhoven), samen goed voor 152 km tegen de tijd. Het startveld oogt alvast indrukwekkend met 13 topwagens in Rally2 aan de start, naast drie Porsches GT, een dozijn snelle BMW’s van de M Cup en een handvol kanshebbers op winst in Historic. 

Op vrijdagavond wordt de BRC Persconferentie uitgezonden op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, met interviews met de belangrijkste tenoren, waaronder titelhouder Adrian Fernémont, lokale held Kris Princen en hun uitdagers. 

Op zaterdag 26 februari volgen zes BRC Live Shows van telkens een half uur die uitgezonden worden via de Facebookpagina van het kampioenschap. In deze programma’s brengen we live actiebeelden vanaf de klassementsproeven, met zelfs live beelden van de drone, maar ook interviews aan de finish van de klassementsproeven en analyses van de tijden door onze presentatoren. 

Van bij de start tot de finish brengen we al het nieuws live. De eerste uitzending begint om 8h30, live vanaf de openingsproef in Walshoutem. Daarna volgt om 10h45 een Live Show vanaf KP 4 Halle-Booienhoven, gevolgd door een derde show om 13h20 vanaf KP 6 Boekhout.

Om 15h55 gaan we langs bij de teams in het servicepark in Brustem, waarna we de ontknoping van de wedstrijd volgen via Live Shows vanaf KP 10 Boekhout om 17h36 en vanaf de slotproef, KP 12 Halle-Booienhoven. 

Ook na de wedstrijd zal de Rally van Haspengouw nog uitgebreid te bekijken zijn via een samenvatting op zondag op Sporza (Een) en een korte review op Tipik (RTBF). De samenvatting van 24 minuten zal vervolgens te bekijken zijn via de Facebook pagina van het Kroon-Oil BRC, maar ook via tal van andere televisiezenders wereldwijd, waaronder RTBF Auvio, Ziggo Sport (Nederland), Motorsport TV, Sport 10 (B), Eclips TV (B), Fox Sports, enz.

Mis niets van deze 24ste editie van de Rally van Haspengouw, want het spektakel belooft grandioos te worden. 

Bron: BRC

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!